Poliția avertizează: „Trotineta pe trecerea de pietoni e ca tramvaiul pe linia de BMW”

Autor: Elena Luchian 17 ian. 2020 Știri auto

În plină tentativă a autorităților române de a reglementa circulația trotinetelor, poliția atrage avertizează: „Trotineta pe trecerea de pietoni e tramvaiul pe linia de BMW!”

Galerie foto

Pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne au apărut mai multe propuneri privind circulația trotinetelor. Aceștia cer ca trotinetele să fie conduse exclusiv pe pista rezervată bicicletelor, iar în lipsa acestei piste, vor putea circula pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă pentru circulația vehiculelor este de 50 km/h.

Trotinete

Poliția sugerează că vârsta minimă pentru conducerea bicicletelor sau a trotinetelor pe drumurile publice trebuie să fie de 14 ani. Aceștia nu au voie să transporte pasageri.

Trotinetele trebuie să fie echipate cu sisteme de iluminare și dispozitive reflectorizant-fluorescente, fără de care nu pot circula pe timp de noapte.

Casca de protecție este obligatorie pentru cei care folosesc biciclete sau trotinete și au sub 16 ani.

Cum ar trebui să fie “parcate” trotinetele?

Pentru ca trotinetele să nu mai încurce circulația pietonilor pe trotuare și a autoturismelor pe partea carosabilă, Ministerul Afacerilor Interne cere ca o trotinetă electrică să fie oprită sau staționată pe partea carosabilă, parallel cu marginea acesteia.

Ce pățești dacă nu respecți reglementările?

Nerespectarea normelor privind circulația trotinetelor electrice constituite contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a III-a de sancțiuni, respectiv de la 6 la 8 puncte-amendă, adică între 870 și 1160 lei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Shutterstock



Comentarii
Inchide