Mijloacele de transport în comun circulă mai rar. „Nu e motiv de îngrijorare!”

Autor: ProMotor 18 mart. 2020 Știri auto
Mijloacele de transport în comun circulă mai rar. „Nu e motiv de îngrijorare!”

Mijloacele de transport în comun vor circula mai rar. Numărul autobuzelor, troleibuzelor și tramvaielor STB va fi redus cu 25%. Gabriela Firea îi anunță pe cei care se tem de suspendarea transportului în comun că măsura nu este un motiv de îngrijorare.

Măsura intră în vigoare începând cu joi, 19 martie, a anunțat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, și este o consecință a faptului că și numărul călătorilor s-a redus semnificativ.

„Am luat și noi un set de măsuri care derivă, unele dintre ele, din textul decretului pentru situații de urgență și altele în urma decizilor luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență. Trebuie să redimensionăm parcul auto”, a explicat Gabriela Firea.

Șofer STB surprins în timp ce se uita mai mult la telefon decât la drum

Edilul susține că mijloacele de transport în comun sunt dezinfectate zilnic, înainte de a pleca pe traseu, uneori chiar de mai multe ori pe parcursul zilei.

“Trebuie să îi protejăm în primul rând pe călători, dar sunt din ce în ce mai puțini în aceste zile, pentru că au înțeles mesajul autorităților de a nu face acele drumuri care nu sunt obligatorii, și trebuie să îi protejăm și pe conducătorii auto, pentru a nu intra la un moment dat în siuația în care să nu aibă cine să mai conducă autobuzele, tramvaiele sau troleibuzele”, a declarat Gabriela Firea.

Primarul a anunțat că străzile din București sunt salubrizate și spălate zilnic cu substanțe dezinfectante. Și locurile de joacă din parcurile Capitalei sunt supuse procedurilor de dezinfectare, dar Ministerul Sănătății le recomandă părinților să-i țină departe pe cei mici de astfel locuri care presupun atingerea unor suprafețe/obiecte comune de către un număr mare de copii.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide