Accident grav produs în Botoșani de un șofer beat care transmitea live pe Facebook

Autor: ProMotor 02 iun. 2020 Știri auto

Un accident grav a fost produs în Botoșani de un șofer beat care transmitea live pe Facebook. În imaginile postate pe rețeaua de socializare se vede cum mașina străbate în mare viteză străzile din oraș pentru ca în final să lovească violent o altă mașină.

Intră în Galeria FOTO

Accidentul a avut loc luni seară, în Botoşani, jurul orei 22.45, din cauza unui şofer care consumase băuturi alcoolice şi care conducea cu peste 120 de kilometri la oră, în timp ce făcea live pe Facebook. Acesta a izbit violent maşina care circula în faţa sa, proiectând-o pe contrasens, într-o a treia mașină. În accident au fost implicate patru mașini (a patra fiind parcată) și şase persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Una dintre acestea se află în stare gravă.

Accident grav produs în Botoșani – ce spune Poliția

„Un autoturism care se deplasa pe bulevardul Mihai Eminescu, înspre strada Sucevei, nu păstrează o distanţă regulamentară faţă de autoturismul care rula pe aceeaşi direcţie de mers, în faţa sa, împrejurare în care intră în coliziune cu acesta şi îl proiectează într-un alt autoturism care se deplasa regulamentar din sens opus. În urma impactului, unul dintre autoturisme s-a răsturnat”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

„Una dintre victime, aflată într-un autoturism care era răsturnat pe cupolă, a fost scoasă de pompieri după o intervenție extrem de dificilă”, au menționat reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență din Botoșani.

Șoferul vinovat a devenit recalcitrant în timpul cercetărilor, fiind nevoie de intervenția mascaților pentru a-l liniști. Poliţiştii cercetează circumstanţele exacte ale producerii accidentului.

Nu este prima dată când un accident grav este produs de un șofer care se filmează în timp ce conduce. Din păcate, nu va fi nici ultimul, în ciuda schimbărilor legislative care interzic folosirea telefonului la volan. Probabil cel mai cunoscut accident de acest fel s-a produs acum doi ani în Ungaria, când un microbuz care transporta muncitori români a pătruns pe contrasens și a fost spulberat de un camion. Toți cei nouă oameni aflați în microbuz au decedat, iar ulterior s-a descoperit că șoferul transmitea live pe Facebook.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide