Ce mașini și-au cumpărat asiaticii bogați după ieșirea din pandemie?

Autor: Marius Vișan 21 iun. 2020 Știri auto

Bogații din Coreea de Sud care au trecut de carantina impusă de coronavirus își cumpăra mașini de lux precum Porsche, BMW sau Genesis. Dealerii şi oficialii sud-coreeni susțin că după gestionarea crizei coronavirusului s-a observat o creștere a cererii pentru automobile de lux în rândul cetățenilor bogați.

Site-ul channelnewsasia.com scrie că pandemia COVID-19 din Coreea de Sud a oferit un fundal propice pentru o creștere accentuată a cererii de autoturisme premium și de lux. Dealerii și oficialii din domeniul auto au declarat că oamenii înstăriți din această țară, izolați de multe dintre cele mai grave efecte ale pandemiei, vor să-și cumpere mașini cu care să atragă atenția pe stradă.

Porsche Cayenne, mașina care oferă statut

Hwang Min-yong, un om de afaceri sud-coreean în vârstă de 37 de ani, a intrat în posesia unui Porsche Cayenne cu scaune din piele, după o așteptare de șapte luni.

„Porsche este mașina mea de vis … Nu simt efectele COVID-19, întrucât compania mea este mai puțin afectată”, a spus Hwang, care deține o mică firmă din domeniul IT.

Intră în galeria foto

„Anul acesta va fi unul dintre cei mai puternici ani ai noștri”, a declarat directorul general al Porsche Coreea, Holger Gerrmann, pentru Reuters, în timp ce marca a crescut vânzările cu 46% la 3.433 de vehicule în ianuarie-mai 2020, față de anul trecut. Asta comparativ cu 4.285 de vehicule în 2018, și 4.204 în 2019.

În multe privințe, spun specialiștii, creșterea vânzărilor de mașini premium ilustrează creșterea decalajului veniturilor în timpul pandemiei din Coreea de Sud.

Vânzările BMW și Lamborghini au crescut în pandemie

Vânzările BMW au crescut cu 46 la sută, până la 21.361 de vehicule, din ianuarie-mai a acestui an, în comparație cu un an mai devreme, în timp ce vânzările modelelor Lamborghini au crescut și ele, au arătat datele Asociației Importatorilor și Distribuitorilor de automobile din Coreea.

Coreea de Sud a depășit Statele Unite la vânzările modelului BMW Seria 5 din ianuarie până în aprilie 2020, potrivit oficialilor BMW din Coreea de Sud.

Vânzările sedanului premium Genesis G80 (care aparține Hyundai Motor), model cu un preț de aproximativ 50.000 de dolari, au depășit-o pe cea a modelului Sonata care costă 30.000 dolari, luna trecută, și au atins un nivel record.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Netcarshow.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide