Mercedes-Benz Clasa S va fi prima mașină care va avea airbag-uri frontale montate în scaunele din față

Autor: Elena Luchian 25 iul. 2020 Știri auto

Mercedes-Benz Clasa S va fi prima mașină care va avea airbag-uri montate în partea din spate a scaunelor din din față. Acestea vor avea rolul de a-i proteja pe ocupanții locurilor din spate. Mercedes anunță că vor funcționa diferit față de airbag-urile frontale rezervate șoferului și pasagerului din față.

GALERIE FOTO

Mercedes-Benz mai trece o inovație în contul limuzinei Clasa S. Noua generație va fi echipată opțional cu airbag-uri montate în spatele spătarului scaunelor din față. Acestea se vor declanșa în momentul unui impact frontal.

O fotografie publicată de Mercedes arată că airbag-urile vor avea form literei “U” și vor acționa pentru a evita o coliziune a capului pasagerilor cu spătarul scaunelor aflate în fața lor. Nemții anunță că acestea vor fi “total diferite față de airbag-urile frontale”.

Noile airbag-uri vor putea fi reglate în așa fel încât să le poată asigura protecție la același nivel și pasagerilor copii. Acestea se pot dezactiva în cazul în care un scaun auto rear-facing (cu spatele la sensul de mers) va fi montat pe unul dintre locurile din spate.

Airbag-urile se vor declanșa împreună cu inovatoarele centuri gonflabile, care oferă protecție suplimentară pieptului celor aflați la bord.

Mercedes-Benz Clasa S, un lider în domeniul siguranței

Mercedes-Benz a actualizat și funcția Pre-Safe Impulse Side, bazată pe senzori. Atunci când sistemul detectează iminența unui impact lateral, umflă automat pernele scaunelor pentru a împinge șoferul și pasagerul din față către interiorul mașinii. Astfel, aceștia ar putea fi feriți de lovitură.

Mai mult, sistemul va transmite suspensiei inteligente E-Active Body Control datele furnizate de senzori, iar aceasta va ridica mașina, pentru ca pragul să poată absorbi mai bine forțele transmise de impact.

Construit pe noua platformă MRA II și beneficiind de prezența unui sistem multimedia futurist MBUX, dezvăluit parțial de constructorul auto premium, Mercedes-Benz Clasa S va fi dezvăluit oficial pe 2 septembrie. Modelul va fi disponibil cu ampatament normal și lung, în versiune Maybach și în versiune ultra-performantă AMG.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide