Rolls-Royce lucrează la un avion supersonic. În 2 ore de la Paris la New York

Autor: Elena Luchian 12 aug. 2020 Știri auto

Constructorul de motoare Rolls-Royce a semnat un parteneriat preliminary cu o companie spațială pentru a construi un avion supersonic. Va fi o aeronavă destinată curselor de linie.

GALERIE FOTO

Rolls-Royce și Virgin Galactic vor construi împreună un avion supersonic, capabil să zboare cu o viteză de trei ori mai mare decât viteza sunetului. Singurul avion supersonic de pasageri din istoria transportului aerian, care a transportat cu regularitate pasageri, a fost Concorde, retras pe 26 noiembrie 2003, la trei ani de la accidentul de la Gonesse, Franța, în urma căruia s-au stins din viață toți cei 100 de pasageri, 9 membri ai echipajului, dar și 4 persoane aflate la sol.  Concorde-ul companiei aeriene Air France s-a prăbușit la 4 minute de la decolare.

Aeronava la care lucrează Rolls-Royce și Virgin Galactic va produce mai puțin zgomot și va consuma mai puțin carburant față de Concorde. Obiectivul este ca zgomotul provocat de atingerea barierei sunetului să fie perceptibil foarte puțin sau chiar deloc la sol. Rolls-Royce va dezvolta motorul cu reacție care va pune în mișcare avionul.

La bordul său vor putea călători 19 pasageri. Aparatul de zbor va putea atinge  altitudine chiar mai mare de 18.000 de metri. La ora actuală, avioanele de linie au o altitudine de croazieră de aproximativ 10.000 de metri.

Avionul supersonic va trebui să fie capabil să decoleze și să aterizeze pe pistele existente ale aeroportului. Nu se vor construi piste speciale pentru viitorul aparat de zbor.

Rolls-Royce, un gigant în domeniul aviației

În urmă cu cinci ani, Rolls-Royce a primit cea mai mare comandă din istorie. Compania constructoare de motoare a semnat un contract estimat la 9,2 miliarde de dolari pentru a livra 900 de unități Trent companiei aeriene Emirates. Acestea sunt destinate unui număr de 50 de aeronave Airbus A380.

Rolls-Royce este al doilea cel mai mare constructor de motoare de avioane după grupul american General Electric.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide