Kia va lansa șapte mașini electrice până în 2027

Autor: Promotor 16 sept. 2020 Știri auto

Șapte mașini electrice lansate în următorii șapte ani. Este strategia pusă la cale de Kia. Prima dintre ele va ajunge pe piață anul viitor.

GALERIE FOTO

Prima mașină electrică din seria de șapte proisă de Kia va fi disponibilă la nivel global. Aceasta poartă nume de cod CV și va fi un model care va lansa un nou limbaj de design. Asiaticii au prezentat o imagine în care apar cele șapte modele pe care intenționează să le trimită pe șosele în anii care urmează. Patru dintre acestea par să fie SUV-uri. În partea dreaptă se poate observa și o mașină cu look sportiv.

Kia intenționează să ofere mașini electrice tuturor tiparelor de clienți, atât celor care sunt interesați de deplasări în zonele urbane, cât și celor care parcurg distanțe mari sau celor care sunt atrași de mașinile de performanță.

Modelele vor avea la bază noua arhitectură Electric-Golbal Modular Platform (E-GMP), care va asigura spațiu generos la bord.

Kia demarează Planul S pentru mașini electrice

Planul S, prezentat de asiatici la începutul acestui an, este strategia prin care Kia va face tranziția de la motoarele cu ardere internă la cele cu emisii zero. Acest plan presupune și o transformare completă a companiei. Pentru început, modelul cu nume e cod CV va fi – spun oficialii companiei – un pas către inovație și schimbare.

Compania ia în calcul și actualizarea strategiei de vânzări, mizând pe diverse opțiuni de cumpărare sau închiriere.

Sud-coreenii intenționează ca, până în 2029, 25% din vânzările lor globale să fie trecute în contul mașinilor cu emisii zero. Până în 2025, portofoliul companiei va include 11 modele electrice. Constructorul sud-coreean face eforturi și în vederea dezvoltării infrastructurii dedicate mașinilor electrice. Compania va instala peste 2.400 de stații de încărcare în Europa și aproximativ 500 în America de Nord. Kia a bătut deja palma cu rețeaua de încărcare IONITY.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide