Sâmbătă se deschide circulația pe noul pod de la Ciurel

Autor: George Cristea 17 sept. 2020 Știri auto

Primarul general Gabriela Firea a anunțat pe Facebook că sâmbătă se deschide circulația pe noul pod de la Ciurel. Lucrările la Podul Ciurel au început în 2010 și aveau ca termen de finalizare 2014.

Intră în Galeria FOTO

Este unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură realizate în București în ultimii ani, dar deocamdată nu poate rezolva problemele de trafic din zona în care este amplasat. Asta deoarece străpungerea către Autostrada A1 București Pitești este departe de a fi terminată, astfel că Podul Ciurel rămâne doar un mod foarte scump și complicat de a lega splaiul Independenței de șoseaua Virtuții.

„Sâmbătă deschidem Podul Ciurel, cea mai mare lucrare de infrastructură realizată în ultimii 30 de ani în Capitală. Azi am făcut ultimele verificări iar maine e zi doar de retușuri. Proiectul, început acum 14 ani, a stat aproape 10 ani în tribunale, o pierdere pentru bucureșteni care se traduce financiar în 10 milioane de euro plătiți în plus. 90% dintre lucrări au fost realizate în acești 4 ani de mandat”, a declarat primarul Gabriela Firea într-o postare pe Facebook.

Se deschide circulația pe noul pod de la Ciurel. La ce folosește?

Nodul Virtuții este o construcție de infrastructura extrem de complexă, formată dintr-un pod hobanat peste Dâmbovița, două pasaje supraterane peste Șoseaua Virtuții și un pod la nivelul solului peste Râul Dâmbovița, plus 9 bretele rutiere.

„Pentru continuarea lucrărilor, avem deja semnat contractul de proiectare și execuție. Am încheiat prima etapă – acest pod hobanat peste Dâmbovița de la Ciurel-Nod Virtuții – urmează alte două care fac legătura de la Nod Virtuții până la Centura Capitalei și apoi de la Centura Capitalei până la Autostrada A1.  Coridorul de expropriere este modificat față de cel inițial, care prevedea demolarea foarte multor clădiri din zonă și restrângerea activității multor societăți din zonă: am venit cu un coridor de expropriere minim invaziv, consemnăm banii necesari și mergem mai departe”, a declarat și Marius Coaje, consilier al Primarului General.

Ultima promisiune de deschidere a circulației pe Podul Ciurel a fost făcută de Gabriela Firea la finalul lunii august. Atunci, primarul Capitalei promitea că Podul Ciurel va fi inaugurat „înainte de începerea școlii”.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide