O femeie a tras pe dreapta și a lăsat ceva pe marginea drumului. A fost amendată cu 3.000 de lei!

Autor: David Andrei 21 sept. 2020 Știri auto

O femeie a tras mașina pe dreapta și a lăsat un sac pe marginea drumului. O persoană a fotografiat-o, iar șoferița a fost amendată cu 3.000 de lei. Ce se afla în sac?

GALERIE FOTO

Incidentul a avut loc luna trecută pe o șosea din județul Suceava. Femeia a oprit mașina pe marginea drumului și a lăsat un sac pe jos. O persoană și-a dat seama că ce se afla în sacul abandonat, mișca. A fotografiat-o pe femeie și a trimis imaginile poliției, scrie Digi24.ro.

În sacul lăsat pe marginea drumului se afla un motan. Autoritățile au demarat o anchetă. Femeia a fost identificată și a primit sancțiunea maximă pentru abandon. Aceasta a fost amendată cu 3.000 de lei.

Poliția Animalelor va sancționa și abandonul animalelor

La sfârșitul lunii trecute, a fost publicat un proiect de Ordonanță de Urgență, prin care este pusă în dezbatere publică la Ministerul Afacerilor Interne înființarea Poliției Animalelor. Actul normativ prevede că, în cazul în care se află în pericol, animalele pot fi confiscate.

Mai mult, poliția poate intra fără mandat judecătoresc pe o proprietate privată pentru a interveni în cazul unui animal aflat în pericol. Oamenii legii vor putea înregistra audio-video sau foto, cu mijloacele din dotare, fără consimțământul persoanelor în cauză, iar imaginile vor fi considerate probe în  instanță.

Animalele confiscate vor fi găzduite de adăposturi publice și vor fi date ulterior spre adopție.

Poliția Animalelor se va afla în subordinea Poliției Române. Angajați de la Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Animalelor (ANSVSA) vor fi transferați fără examen și fără concurs în viitoarea structură care va proteja necuvântătoarele.

Astfel, proiectul de Ordonanță de Urgență va modifica Legea 205/2014 privind protecția animalelor.

Serviciul Poliția Animalelor funcționa în România în 2004, ca divizie a Direcției de Siguranță și Ordine Publică. Dar atribuțiile acestui serviciu erau neclare, iar structura era deficitară.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide