În 2013, Dacia a construit un Duster care n-a mai ajuns niciodată în România

Autor: David Andrei 26 sept. 2020 Știri auto

În 2013, Dacia a construit un Duster care nu a mai ajuns niciodată în România. Este vorba despre Duster Adventure, ediția specială pe care constructorul român a prezentat la Salonul Auto de la Geneva în urmă cu șapte ani.

GALERIE FOTO

Cu toții așteptau, în martie 2013, un facelift al SUV-ului românesc venit pe lume în 2010. Era momentul potrivit. SUV-ul românesc era deja de aproape trei ani pe piață. Dacia le-a făcut însă, tuturor o surpriză, dezvăluind Duster Adventure. Versiunea facelift a fost  amânată pentru toamna aceluiași an.

Dacia Duster Adventure era o serie limitată, disponibilă cu o caroserie într-una dintre cele două nuanțe Alb Glacier sau Negru Nacre, în combinație cu o grilă neagră.

Dacia Duster Adventure (12)

Mașina purta jante de tablă de 16 inci, avea proiectoare de ceață. Pe acoperiș, avea montată pe acoperiș o rampă cu două proiectoare pentru vizibilitate mai bună în afara asfaltului. Inelele pentru remorcare și tractare din față și din spate erau marcate cu săgeți roșii, iar pe portiere apăreau inscripția Duster și simbolul unei busole. Atrăgeau atenția și pragurile restilizate.

Ediția specială era echipată și cu scuturi din aluminiu în față și în spate. Toate aceste elemente suplimentare îi confirmau personalitatea de off-roader.

Dacia Duster Adventure avea și o cabină diferită față de SUV-ul standard

La bordul SUV-ului românesc se regăsea aceeași busolă de pe portiere pe spătarele scaunelor, iar șoferul beneficia și de prezența unei navigații Garmin, amplasate deasupra bordului. Aceasta afișa hărți din 45 de state. Pe consola centrală își făceau apariția inserții piano black, în locul plasticului obișnuit. Iar pe volan, în jurul ventilațiilor, în jurul cadranelor de bord și pe portiere se puteau observa elemente albe contrastante cu tapițeria neagră.

În urmă cu șapte ani, Dacia Duster Adventure putea fi comandată cu tracțiune față sau cu tracțiune integrală AWD. Această versiune a fost disponibilă în 16 țări, începând cu aprilie 2013.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide