Cine sunt, de fapt, oamenii de la Volvo care fac mașinile companiei atât de sigure?

Autor: Promotor 30 oct. 2020 Știri auto

Modelele Volvo au reputația unora dintre cele mai sigure mașini din lume. Inovațiile în domeniul siguranței și măsurile luate pentru a reduce numărul de accidente i-au convins pe clienți. Dar cine sunt, de fapt, oamenii de la Volvo care fac mașinile atât de sigure?

GALERIE FOTO

Volvo, compania care a decis, anul trecut, ca mașinile sale să aibă o viteză maximă limitată la 180 km/h, a format Departamentul de Cercetare a Accidentelor în 1970. Misiunea acestui departament este să colecteze și să furnizeze informații referitoare la accidente reale pentru ca aceia care construiesc mașinile să le realizeze în funcție de datele primite.

În momentul în care o mașină Volvo este implicată într-un accident în zona orașului suedez Goteborg, membri ai acestei divizii se vor deplasa la locul accidentului. Aceștia vor desfășura propria anchetă, documentând detaliat incidentul care a avut loc.

Odată ajunși la locul accidentului, specialiștii vor încerca să obțină răspunsuri la întrebările “Cât de puternic a fost impactul?”, “Cât de rapid au intervenit sistemele de siguranță activă?”, “Care este starea celor aflați la bord?”. Ei corelează aceste informații cu date privitoare la condițiile de drum, momentul zilei în care a avut loc accidentul și condițiile meteo.

“Munca acestei echipe îi permite companiei Volvo să obțină ceva bun dintr-un accident tragic: mașini tot mai sigure”, explică șeful Centrului de Siguranță de la Volvo, Malin Ekholm.

Echipa de cercetare de la Volvo va contacta șoferul mașinii implicate în accident

Munca echipei va continua și din birou. Experții în siguranță vor contacta șoferul și îi vor cere acordul pentru a examina vehiculul său. Ei vor solicita și rapoartele poliției, dar și pe cele ale medicilor care tratează persoanele rănite în accident. O echipă de specialiști în biomecanică și fizică va analiza efectele impactului.

Echipa analizează între 30 și 50 de accidente în fiecare an. Divizia aniversează anul acesta 50 de ani de existență.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide