Cu cât s-a scumpit și ce are în plus noua Dacia Logan față de vechea generație?

Autor: David Andrei 05 nov. 2020 Știri auto

Vechea Dacia Logan este încă disponibilă în gama constructorului român, cu un preț de pornire de 7.630 de euro. Clienții pot comanda și noua Dacia Logan, începând cu 8.400 de euro. Este o diferență de doar 770 de euro. Dar ce înseamnă mai exact această diferență?

GALERIE FOTO

8.400 de euro. Atât costă noua Dacia Logan în versiune SCe 65 cu motor de 1.0 litru cu trei cilindri și 65 de cai putere. Propulsorul este cuplat la o transmisie manuală cu cinci trepte. Acest preț este rezervat versiunii de bază, care nu are ecranul tactil de 8 inci, dar permite conexiunea cu telefonul mobil. Astfel, smartphone-ul se transformă într-un ecran al sistemului Media Control. Și versiunea entry-level primește un suport pentru telefonul mobil, amplasat lângă volan.

Chiar de la prima echipare, clienții primesc faruri și stopuri cu lumini de zi LED cu semnătură luminoasă care imită forma literei “Y”.

Noua Dacia Logan are șase airbag-uri, frânare automată de urgență  Active Emergency Break, activă la viteze cuprinse între 7 și 170 km/h. Apare în plafon și un buton pentru apelarea numărului de urgență în caz de accident. Sunt dotări care îi vor asigura sedanului românesc un punctaj bun la testele de impact Euro NCAP.

Noua generație este construită pe noua platformă a grupului Renault, CMF-B. Este platform care se află și la baza modelelor Renault Clio și Renault Captur.

Noua Dacia Logan, la 770 de euro și ani lumină față de generația anterioară

7.630 de euro. Atât costă vechea Dacia Logan cu echipare Access. Motorul pe benzină de 0,9 litri îi asigură 73 de cai putere și un cuplu de 95 Nm.

Logan II are patru airbag-uri și nu beneficiază de sistemele de siguranță cu care este echipat Logan III. Prima generație avea un singur airbag, cel pentru pasager fiind optional. La baza sa se află vechea platformă, B0. Doar trei stele Euro NCAP a primit vechiul Logan în iunie 2005, atunci când a fost testat de autoritatatea în domeniul siguranței.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide