Zăpadă abundentă în mai multe zone ale țării. Apelul CNAIR și al Poliției Române – VIDEO

Autor: George Cristea 21 nov. 2020 Știri auto

A căzut zăpadă abundentă în mai multe zone ale țării, iar prognoza meteo arată că va mai ninge și în zilele următoare. În aceste condiții, CNAIR face apel la șoferi să conducă atent și să nu plece la drum fără echiparea adecvată a mașinilor. Reamintim că în aceste condiții anvelopele de iarnă și, în cazul mașinilor mai mari, lanțurile antiderapante, sunt obligatorii.

Intră în Galeria FOTO

Precipitațiile care au căzut în aproape toată țara au fost preponderent sub formă de lapoviță și ninsoare în zonele montane. De altfel, un strat consistent de zăpadă s-a depus deja în zonele înalte din județele Cluj, Sibiu, Argeș, Vâlcea și Gorj. În aceste condiții șoferii sunt sfătuiți să conducă atent, să respecte distanța dintre mașini și să nu bruscheze comenzile autovehiculului. Dotarea mașinilor cu anvelope de iarnă este obligatorie în zonele în care a căzut zăpadă sau lapoviță.

„Facem apel la conducătorii auto care se deplasează în această perioadă, în zonele afectate, să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au
autovehiculele echipate corespunzător şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate”, a transmis CNAIR.

Mesajul a venit după ce Administraţia Naţională de Meteorologie a emis avertizări de vreme rea, Cod galben, în 11 judeţe: Alba, Dâmboviţa, Vâlcea, Argeş, Gorj, Braşov, Hunedoara, Cluj,
Sibiu, Caraş-Severin, Sălaj, în intervalul vineri ora 15.00 – sâmbătă ora 14.00. Ulterior, CNAIR a postat videoclipuri cu operațiunile de deszăpezire desfășurate în țară.

„Precizăm că toate direcţiile regionale ale CNAIR sunt mobilizate şi vor interveni unde este cazul pentru ca traficul rutier să se desfăşoare în condiţii de siguranţă”, adaugă CNAIR.

Zăpadă abundentă. Ce spune Poliția Română despre echiparea mașinii cu anvelope de iarnă

Și Poliția Română i-a avertizat pe șoferi să circule cu atenție. „A-nceput de azi să cadă pe la…Cluj, Sibiu și Argeș, prin Covasna, Vâlcea, Gorj, mai aproape-n toată țara… Circulați cu prudență și numai după ce ați echipat mașina cu anvelope de iarnă!”, a postat Poliția Română pe contul de Facebook al instituției.

Dacă nu ai montat încă anvelopele de iarnă, trebuie să știi că acestea sunt obligatorii în cazul în care circuli pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei. În cazul în care condițiile meteo nefavorabile te surprind cu mașina echipată cu cauciucuri de vară, riști o amendă cuprinsă între 1.305 și 2.900 de lei. Ca măsură suplimentară, Codul Rutier prevede, pe lângă pedeapsa amenzii, și reținerea certificatului de înmatriculare până la remedierea situației.

Dacă ai nelămuriri în privința alegerii celor mai bune anvelope de iarnă, am pregătit pentru tine un ghid cuprinzător care acoperă cele mai multe întrebări pe care și le pun șoferii în această perioadă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Poliția Română, CNAIR



Comentarii
Inchide