Accident grav produs pe DN 67 lângă Târgu Jiu. Două mașini s-au lovit frontal – VIDEO

Autor: George Cristea 22 nov. 2020 Știri auto

Un accident grav s-a produs sâmbătă pe DN 67 lângă Târgu Jiu. Primele informații arată că două mașini s-au lovit frontal după ce una dintre ele a intrat pe contrasens. Două persoane au decedat în urma impactului, iar o a treia se află în stare gravă la spital.

Intră în Galeria FOTO

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Gorj, accidentul a fost provocat de un tânăr de 22 de ani din Târgu Jiu. Acesta conducea un autoturism din direcţia Târgu Jiu către Vâlcea și ar fi pătruns pe contrasens, intrând în coliziune cu un alt autoturism condus regulamentar de un bărbat de 35 de ani, din Târgu Cărbuneşti.

„În urma impactului dintre cele două autovehicule a rezultat decesul celor doi şoferi şi accidentarea unei tinere de 19 ani, din comuna Scoarţa, care se afla în primul autoturism. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală şi ucidere din culpă”, au precizat reprezentanţii IPJ Gorj.

Accident grav pe DN 67: ce spun cei de la SMURD

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, Florin Chisim, a declarat la scurt timp după producerea accidentului că la faţa locului au intervenit două autospeciale pentru descarcerare şi un echipaj SMURD de la Detaşamentul de Pompieri Târgu-Jiu, precum şi două echipaje din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Gorj.

„În urmă cu puţin timp am fost solicitaţi să intervenim pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă generată de un grav accident de circulaţie produs pe raza localităţii Scoarţa, satul Câmpu Mare, în care au fost implicate două autovehicule. La faţa locului s-au deplasat două autospeciale pentru descarcerare şi un echipaj SMURD din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu-Jiu, precum şi două echipaje din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Gorj, care au constatat că, în urma impactului, au rezultat trei victime. Una dintre victime nu prezenta semne vitale. În ciuda eforturilor depuse de echipajele de intervenţie, medicul sosit la faţa locului a declarat decesul. Celelalte două victime (un bărbat și o femeie – n.red.) au suferit leziuni multiple şi au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului din Târgu Jiu”, a spus Florin Chisim. Bărbatul a decedat însă la spital.

Cele mai grave accidente de circulație sunt cele în care una dintre mașini pătrunde pe contrasens. În acest caz, accidentul frontal este echivalentul unui accident produs la vitezele cumulate ale celor două mașini, cu consecințe dintre cele mai grave. Este unul dintre motivele pentru care autoritățile montează parapeți despărțitori între sensurile de mers pe majoritatea șoselelor din țară.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide