Dacia Bigster pick-up – Cum va arăta viitoarea autoutilitară?

Autor: David Andrei 21 ian. 2021 Știri auto

Abia a fost prezentat conceptul Dacia Bigster că francezii își imaginează modelul cu un alt tip de caroserie. Va construi Dacia și un pick-up?

GALERIE FOTO

Dacia Duster a fost oferită și în versiune pick-up, produsă de un constructor independent, care îi asigură o capacitate de încărcare de 500 de kilograme. Mai mult, pe continentul sud-american, este disponibil, încă din anul 2015, Renault Duster Oroch, care nu este altceva decât o autoutilitară Duster. Modelul măsoară 4 metri și 70 de centimetri în lungime. Ampatamentul său a fost extins cu 155 de milimetri față de cel al unui SUV Duster. Oroch și-a trecut în cont titlul de “Cel mai bun pick-up al anului” în 2016.

Clienții sud-americani pot comanda autoutilitara fie cu un motor de 1,6 litri, fie cu o unitate de 2.0 litri, cuplate la o transmisie manuală cu cinci sau șase trepte. Începând din 2016, pick-up-ul construit în Brazilia a primit și o transmisie automată. Spre deosebire de pick-up-ul Duster construit în România, cel sud-american este disponibil exclusiv cu tracțiune față.

Dacia Bigster pick-up, un proiect realizabil

Cu aceste date în palmares, Grupul Renault ar putea fi tentat să ofere și modelul Bigster în versiune pick-up. SUV-ul anticipat de conceptul prezentat săptămâna trecută. Versiunea de serie ar trebui să ajungă în showroom-urile din Europa până în 2025. Dar va veni însoțit de o versiune cu benă?

Designerul Kleber Silva consideră că ar fi o idee bună. Brazilianul a desenat un pick-up cu o cabină dublă și cu o benă scurtă. Prezența acesteia din urmă ar scoate din calcul posibilitatea a configura modelul cu șapte locuri.

Dacia Bigster măsoară 4 metri și 60 de centimetri în lungime, ceea ce se traduce printr-un spațiu mult mai generos decât ceea ce ar putea oferi Duster. Cu o extindere a ampatamentului și o benă în partea din spate, Bigster s-ar putea transforma într-un pick-up veritabil.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide