Polițiștii sunt uimiți: Un șofer român a păcălit autoritățile din trei țări cu un permis fals

Autor: George Cristea 13 apr. 2021 Știri auto

Polițiștii sunt uimiți când au aflat că un șofer român a păcălit autoritățile din trei țări cu un permis fals. Românul și-a preschimbat permisul de două ori în două țări diferite pe baza permisului fals obținut în România.

Intră în Galeria FOTO

Un bărbat de 42 de ani din municipiul Turda a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea un autoturism pe DN 7 cu o viteză mult peste limita legală. Acesta le-a prezentat polițiștilor argeșeni un permis britanic obținut după preschimbarea unuia eliberat de autoritățile maghiare pe baza unui permis românesc falsificat. Inception, nivelul 3!

Potrivit unui comunicat transmis marţi de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, şoferul circula cu viteza de 92 km/h în localitatea Morăreşti, într-o zonă în care limita este de 50 km/h. El le-a înmânat agenţilor rutieri care l-au oprit o copie a unui permis de conducere emis de autorităţile din Marea Britanie, fără drept de conducere pe teritoriul României, se arată într-un comunicat al IPJ Argeș.

Un șofer român a păcălit autoritățile din trei țări cu un permis fals. Cum a procedat?

„Din verificările efectuate ulterior, cu sprijinul autorităţilor corespondente din ţările în cauză, s-a stabilit că bărbatul ar fi obţinut un permis de conducere emis de autorităţile din Marea Britanie, prin preschimbarea unui permis eliberat de autorităţile maghiare, care la rândul său a fost obţinut prin preschimbarea unui permis de conducere românesc, susceptibil a fi fals”, se precizează în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, poliţiştii fac cercetări în acest caz pentru săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi conducere fără drept a unui autovehicul, conform art. 312, 323 și 335 din Codul Penal.

Permisele false nu sunt ceva neobișnuit în România. Prețul unui astfel de document fals poate ajunge la 3.000 de euro. Anul trecut, polițiștii au desfășurat mai multe acțiuni pentru destructurarea rețelelor care emiteau permise de conducere false. Peste 100 de români ar fi obținut permise de conducere false în acest fel.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide