Pilotul Adrian Cernea și-a pierdut viața în timpul unui concurs de off-road. Mașina sa a fost luată de viitură – VIDEO

Autor: Cristian Agatie 20 iun. 2021 Știri auto

Pilotul Adrian Cernea, fost campion național de off-road, și-a pierdut viața în timpul unui concurs de off-road, la Slănic Moldova. Mașina sa a fost luată de viitură, sâmbătă, și doar copilotul a reușit să se salveze.

Intră în Galeria FOTO

Un echipaj care participa la o competiţie de off road a fost luat de apele râului Oituz, între Breţcu (judeţul Covasna) şi Poiana Sărată (judeţul Bacău). Copilotul a fost salvat, fiind transportat la spital, însă pilotul a decedat. Federația Română de Automobilism Sportiv (FRAS) a transmis că cel care și-a pierdut viața este pilotul echipajului, Adrian Cernea, fost campion național. Alex Tache, copilot, a fost salvat în ultima clipă.

Echipajul format din Adrian Cernea și copilotul Alex Tache urma să traverseze o vale, loc prin care mai multe echipaje deja trecuseră fără probleme, moment în care au fost surprinși de o viitură. Mașina de concurs a fost luată de ape. Alex Tache a fost salvat în ultima clipă, însă Adrian Cernea a rămas blocat în mașina luată de ape, conform membrilor Comisiei Naționale de Off Road, prezenți la Slănic Moldova”, a anunțat FRAS într-un comunicat. 

Pilotul Adrian Cernea și-a pierdut viața în timpul unui concurs de off-road. Copilotul a fost salvat

Potrivit Federaţiei, concursul a fost întrerupt imediat şi, în încercarea de salvare a acestuia, s-a intervenit atât cu echipaje de off road, care erau prezente la faţa locului, cât şi cu echipaje ISU.

„Din păcate, trupul său a fost găsit fără suflare câteva sute de metri mai jos. Încă din momentul în care a primit primele informaţii privind dispariţia lui Adrian Cernea în ape, Biroul Executiv al Federaţiei Române de Automobilism Sportiv s-a întrunit de urgenţă şi a deschis o anchetă pentru a vedea în ce circumstanţe s-a produs tragedia. Membri ai Comisiei de Off Road au informat familiile imediat după ce s-a aflat de momentul viiturii şi s-a păstrat legătură în permanenţă”, a mai precizat Federaţia.

Trofeul Dacii Liberi conta pentru Campionatul Național de Off-Road 2021 și era a doua etapă a sezonului competițional. Organizatorii erau conștienți de pericole, zona fiind sub cod portocaliu de fenomene extreme. De altfel, chiar pe pagina competiției de pe site-ul FRAS se anunța că „etapa va fi una deosebit de dificilă” din această cauză, care va solicita la maximum mașinile de concurs și echipajele ce vor participa.

Accidentul ne reamintește că motorsportul este periculos. Un accident spectaculos s-a petrecut și la prima etapă a Campionatului Național de Off-Road, când o mașină s-a răsturnat lângă Sighișoara. Din fericire, ocupanții acesteia au scăpat doar cu o sperietură.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide