Ce este pasta Gun Gum și de ce este ea bună pentru reparația mașinii

Autor: Marius Vișan 03 aug. 2021 Știri auto

Găurile sau fisurile din sistemul de evacuare al mașinii ar putea părea o mică problemă la început, dar sunt genul de defecțiuni care pot provoca dureri de cap mari dacă nu sunt reparate la timp. Înlocuirea sistemului de evacuare deteriorat sau a altor piese auto poate fi costisitoare.

Pentru astfel de probleme unii proprietari de mașini preferă să se ocupe ei înșiși de reparație. Foarte populară printre aceștia este pasta Gun Gum.

Pasta Gun Gum este bună pentru reparația sistemului de evacuare al mașinii

Repară găurile prin aplicarea unei plombe. Cu cât este mai fierbinte, cu atât mai bine se depune.

Instrucţiuni de utilizare

– Se curăţă bine zona unde de aplicare prin îndepărtarea ruginii din jurul găurii;
– Ţineţi motorul în funcţiune pentru a încălzi amortizorul;
– Umeziţi în jurul găurii urmând să aplicaţi Gun Gum cu ajutorul cuţitului sau degetului mare cu mănuşi. Asiguraţi-vă că substanța este aplicată corect. Dacă este cazul, înmuiaţi Gun Gum prin adăugarea de puţină apă;
– Ştergeţi partea reparată cu o cârpă umedă;
– Lăsaţi produsul peste noapte să se întărească sau ţineţi încet motorul în funcţiune pentru a accelera durata de uscare.

Nu turaţi motorul până nu se întăreşte complet reparaţia efectuată.

Pasta poate fi folosită împreună cu un bandaj flexibil

În cazul în care amortizorul de eșapament are o gaură, despicare sau fisură, este necesară folosirea unui bandaj special. Este o soluție ușor de utilizat pentru țevi largi și drepte.

Bandajul de reparare este complet flexibil, astfel încât să îl puteți regla la dimensiunea amortizorului de eșapament. Nu este nevoie să vă demontați evacuarea, făcându-l ideal pentru reparații la domiciliu. Pur și simplu aplicați pasta Gun Gum și montați învelișul flexibil peste zona deteriorată pentru o etanșare permanentă la etanșare la gaz în câteva minute.

Pasta este disponibilă în majoritatea magazinelor de specialitate sau în cele de bricolaj. O cutie de pastă Gun Gum costă aproximativ 13 lei, iar prețul unui bandaj poate ajunge și la 80 de lei.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: Holts / YouTube, Shutterstock


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide