Tesla a construit deja mașina de 25.000 de euro. Românii vor putea să o cumpere prin Programul Rabla

Autor: Elena Luchian 04 aug. 2021 Știri auto

Tesla a construit deja mașina de 25.000 de euro despre care vorbește de un an de zile. Americanii se pregătesc de etapa de testare a prototipului. În România, viitorul model va putea fi achiziționat prin Programul Rabla Plus.

GALERIE FOTO

Tesla are nevoie de o mașină accesibilă în Europa. Model 3 a câștigat rapid popularitate, instalându-se pe locul 2 în clasamentul celor mai populare vehicule în luna iunie. Dar americanii sunt convinși că pot câștiga teren cu un model mai accesibil, estimat la aproximativ 25.000 de euro. Cu subvențiile guvernamentale oferite de statele membre ale Uniunii Europene, mașina americană ar deveni una dintre cele mai accesibile disponibile pe “Bătrânul continent”. Pe primul loc în clasamentul celor mai ieftine mașini electrice se află, fără riscul de a fi ajunsă din urmă, Dacia Spring.

Surse neoficiale, citate de insideevs.com, susțin că prototipul viitoarei mașini electrice de 25.000 de euro a fost deja construit în China. site-ul Sina Weibo scrie că producătorul american și-a ales deja furnizorii și că producția de serie va demara până la sfârșitul acestui an. Cu siguranță, acesta nu este un termen fix, având în vedere întârzierile tipice companiei.

Cât va costa cea mai ieftină Tesla în România, prin Programul Rabla Plus?

Viitoarea Tesla, cea mai ieftină din gama producătorului, va fi o compactă ce ar putea purta denumirea Model 2 sau Model Q.

În luna februarie a acestui an, președintele Tesla China, Tom Zhu, a confirmat că mașina va fi proiectată, dezvoltată și construită în China, la uzina din Shanghai. Model 2 sau Model Q va fi un produs global.

Clienții români vor putea achiziționa cea mai accesibilă Tesla prin Programul Rabla Plus. Valoarea tichetului este de 45.000 de lei, echivalentul a aproximativ 9.150 de euro. Astfel, de la 25.000 de euro, prețul va ajunge la 15.850 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide