Bulgaria impune condiții noi pentru românii care vor să-și petreacă acolo vacanța

Autor: Elena Luchian 31 aug. 2021 Știri auto

Mulți turiști români au ales Bulgaria în loc de litoralul românesc pentru vacanța din această vară. Alții mai au încă sejururi programate acolo. Dar ce condiții impun vecinii de la sud de Dunăre românilor care vor să treacă granița?

GALERIE FOTO

Bulgaria a modificat condițiile de intrare în Bulgaria pentru turiștii români pe fondul creșterii incidenței de cazuri de coronavirus în țara noastră. Noile măsuri intră în vigoare la 1 septembrie.

Astfel, românii care vor să-și petreacă vacanța pe litoralul bulgăresc nu mai pot trece granița doar cu buletinul sau cu pașaportul, în ciuda faptului că țara noastră se află încă în zona verde.

La graniță, românii trebuie să prezinte documentele de călătorie, dar și documente cu privire la infectare, testare sau vaccinare anti-Covid-19. Documentele acceptate sunt:

  • Certificat digital european Covid-19 care atestă vaccinarea;
  • Certificat digital european Covid-19 care atestă vindecarea;
  • Certificat digital european Covidd-19 care atestă testarea.

Cei care nu prezintă unul dintre aceste documente vor sta în carantină. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, aceste condiții nu se aplică minorilor cu vârste sub 12 ani. Sunt scutiți de la măsura carantinării și cei care doar tranzitează teritoriul Bulgariei.

Ce condiții trebuie să îndeplinească românii la întoarcerea din vacanța în Bulgaria?

Bulgaria a intrat pe lista galbenă duminică, 29 august, la miezul nopții. Din acest motiv, mulți români au ales să-și scurteze vacanța pe litoralul bulgăresc.

Și statul român impune condiții similare celor care vin în România de pe teritoriul Bulgariei începând cu săptămâna trecută. La revenirea din Bulgaria, cetățenii români trebuie să prezinte documente care să ateste vaccinarea, trecerea prin boală sau un test PCR sau un test rapid cu rezultat negativ. Aceste măsuri nu se aplică însă, copiilor sub 6 ani. Cei mici au nevoie doar de documentele de călătorie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide