(P) Cât de avantajată este o afacere care se bazează pe roboți?

Autor: ProMotor 27 sept. 2021 Advertorial
(P) Cât de avantajată este o afacere care se bazează pe roboți?

Întreprinderile mici și până la cele mai extinse încep din ce în ce mai mult să se bazeze pe soluțiile oferite de roboți. Cu alte cuvinte, roboții se bucură acum de o popularitate sporită și reprezintă o opțiune accesibilă pentru foarte multe tipuri de afaceri, în special acele afaceri caracterizate de operațiuni simple și repetitive, care pot fi efectuate rapid și eficient de către mașini.

Iată că există mașini robotizate, de exemplu roboți, care pot veni în ajutorul afacerilor, executând toate aceste sarcini repetitive, cum ar fi să mute obiecte, să ridice și să amplaseze lucruri în diferite locuri sau să vopsească. Acești roboți pot proteja forța de muncă, preluând gestionarea acelor sarcini periculoase, cum ar fi tăierea sau sudarea metalelor. Nu puțini sunt antreprenorii care consideră că roboții sunt destul de inaccesibili din punct de vedere financiar, dar roboții au devenit din ce în ce mai accesibili, pe măsură ce popularitatea lor s-a îmbunătățit.

Prin urmare, dacă doriți ca afacerea pe care o dețineți să beneficieze de mai multă eficiență, stabiliți întâi de toate ce tip de robot este cel mai potrivit pentru propriile cerințe și necesități. Cu alte cuvinte, ce sarcini doriți să efectueze  robotul? Echipamentele de asamblare robotizate pot fi personalizate pentru a satisface nevoile personale, dar sunt disponibile și modele standard. Cel mai indicat este să alegeți tipul de robot în funcție de complexitatea operațiunilor care trebuie îndeplinite.

Distribuitori robotizați. Distribuitorii pot efectua o multitudine de sarcini de rutină, ceea ce înseamnă că angajații se pot ocupa de celelalte sarcini care necesită mai multă gândire. De exemplu, distribuitorii robotizați pot aplica în mod fiabili și eficient adezivi sau etanșanți, pot recunoaște codurile de bare, pot descărca piese și pot extrage articole specifice dintr-un depozit.

Robot de paletizare. Acest robot este în esență un echipament supradimensionat care poate manipula paleți cu greutate mare. Roboții de paletizare pot descărca produse de pe benzile de transport și linii de asamblare și le pot grupa în vederea pregătirii pentru transport și prelucrare. De asemenea, acești roboți pot fi folosiți și pentru ambalarea produselor sau descărcarea livrărilor. Dacă doriți să investiți în roboți de paletizare, asigurați-vă că modelul ales va suporta greutatea specifică produselor proprii, deoarece capacitatea maximă variază în funcție de design.

Braț robot. Pentru proiectele avansate, brațele de asamblare robotizate pot efectua sarcini periculoase sau dificile. Aceste echipamente pot fi programate pentru a îndepărta produsele din matrițe sau pentru a folosi un laser pentru tăierea materialelor dure. De exemplu, roboții de sudură sunt printre cei mai frecvent utilizați în cadrul întreprinderilor mici, deoarece sunt ușor de instalat și de operat. Trebuie specificat faptul că brațele de asamblare robotizate necesită recalibrare periodică sau reprogramare pentru a-și menține precizia, ceea ce sporește și mai mult durata lor de funcționare.

Dacă aveți nevoie de roboți pentru a face față sarcinilor atipice sau avansate, puteți opta pentru roboți personalizați, proiectați doar pentru a vă satisface cerințele personale. Aveți nevoie de un robot special adaptat la propriile specificații și dacă robotul va trebui să funcționeze în condiții extreme, cum ar fi un mediu deosebit de rece.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide