Mercedes-Benz recheamă în service peste 19.000 de unități EQC

Autor: Mihai Morcovescu 08 nov. 2021 Știri auto

Oficialii de la Mercedes-Benz au anunțat că vor fi rechemate în service peste 19.000 de unități din SUV-ul electric EQC. Motivul îl reprezintă o defecțiune din cauza căreia apa s-ar infiltra în unitatea de comandă a direcției.

Potrivit Autorității Federale de Transport Auto din Germania (KBA), producătorul din Stuttgart va trebui să verifice unitatea de control a direcției de pe 19.253 de modele EQC din întreaga lume, 3.073 dintre acestea aparținând unor clienți germani. Este vorba despre unități fabricate în perioada 2019-2020.

Cauza exactă a problemei nu este cunoscută, însă reprezentanții Mercedes-Benz spun că vor trebuie verificate toate cablajele pentru a detecta această cauză, iar dacă vor fi necesare vor fi efectuate gratuit toate reparațiile necesare.

Al treilea „recall” în doi ani

Mercedes-Benz EQC

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Aceasta nu este prima rechemare în service pentru SUV-ul electric de când acesta a fost lansat pe piață în urmă cu trei ani. Cea mai recentă datează din vara acestui an, atunci când au fost rechemate în service peste 1.400 de unități EQC la nivel global, care prezentau o defecțiune la nivelul carcasei bateriei care permitea infiltrarea apei la acumulator și prezenta un risc major de incendiu.

În noiembrie 2020, modelul premium al germanilor a făcut obiectul unei alte acțiuni de rechemare ca urmare a identificării unei defecțiuni la nivelul sistemului de servodirecție, care reprezenta un real pericol de incendiu.

Cu un an înainte, reprezentanții Mercedes au fost nevoiți să inițieze o acțiune de „recall” la unele dintre unitățile deja comercializate la acel moment. Motivul îl reprezenta un șurub de diferențialul frontal care putea ceda în timp și putea crește riscul producerii unor accidente.

Mercedes EQC este echipat cu două motoare electrice care generează o putere maximă de 402 CP și un cuplu motor extrem de generos de 760 Nm. În același timp, bateria la care este conectat are o capacitate de 80 kWh care asigură, potrivit informațiilor oficiale, o autonomie de 450 km conform standardului NEDC.

SUV-ul german, care este rival direct pentru modelele Tesla Model X sau Jaguar I-Pace, măsoară 4.761 mm în lungime, 1.884 mm în lățime și are o înălțime de 1.624 mm. A, în timp ce ampatamentul ajunge la 2.873 mm.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide