Ford își vinde afacerea cu trotinete electrice Spin

Autor: Cristian Gubandru 06 mart. 2022 Știri auto

Ford și-a vândut afacerea cu trotinete electrice Spin către Tier Mobility, principalul furnizor de micromobilitate partajată din Europa. Achiziția Spin va crește amprenta globală a companiei prin prezența pe piața din America de Nord.

Compania Spin a fost înființată ca un start-up în 2017. Ford a achiziționat Spin în anul 2018 și a ajutat la extinderea zonei de servicii, precum și a flotei de biciclete și trotinete electrice.

Flota Spin

Spin are 50.000 de vehicule, care vor fi adăugate flotei Tier pentru a crește numărul total de vehicule la 300.000 de unități.

Tier va avea acum o prezență în peste 520 de orașe din 21 de țări, ceea ce îl face „cel mai mare operator de micromobilitate multimodală la nivel global în ceea ce privește numărul de orașe și vehicule”.

Deși este neclar cum va arăta viitorul businessului după tranzacție, utilizatorii vor avea de câștigat, întrucât Tier își va moderniza flota cu baterii interschimbabile.

Tier a promis, de asemenea, o serie de „proiecte viitoare în industria de micromobilitate din America de Nord”.

„Achiziția Spin de către Tier și intrarea pe piața nord-americană reprezintă pași importanți în misiunea de a schimba mobilitatea. Suntem încântați să sprijinim cetățenii din orașele și comunitățile din America de Nord să facă trecerea de la mașini la soluții de mobilitate urbană – o schimbare de care este nevoie urgentă pentru decarbonizarea orașelor din întreaga lume”, a declarat Lawrence Leuschner, CEO-ul TIER Mobility.

Prețul tranzacției nu a fost dezvăluit. Leuschner mai spune că achiziția este un „câștig uriaș”, deoarece piața din SUA este cea mai mare piață de micromobilitate la nivel global și va exista o revenire masivă după Covid.

Cu sediul central în San Francisco, Spin operează biciclete electrice și trotinete electrice fără andocare în orașe și campusuri din SUA, Canada și Marea Britanie. Compania este prima din lume care a implementat tehnologia de detectare a călătoriei pe trotuar.

Sursa: Spin.app

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Spin.app


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide