Campionatul Național de Viteză în Coastă: la start se va afla în premieră un Tesla Model 3 Performance

Autor: Mihai Morcovescu 29 mart. 2022 Știri auto

Pentru prima dată în istoria Campionatului Național de Viteză în Coastă, la start se va afla un Tesla Model 3 Performance. La comenzile bolidului electric se va afla Dominic Marcu, cel care va pilota pentru al doilea an consecutiv un model de competiții cu emisii zero.

Astfel, se continuă șirul de premiere electrice în motorsportul românesc. Anul trecut, Marcu a concurat pe durata întregului sezon cu primul MINI electric de curse din lume. Acesta este primul Model 3 Performance din Europa transformat în model de curse pentru viteză în coastă.

Tesla Model 3 Performance debutează în prima etapă de „coastă”

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Adusă în țară de partenerii de la Plus Autotrade, Tesla Model 3 Performance a ajuns direct în atelierul profesioniștilor de la Cyclon Motorsport. Aceștia au proiectat special pentru această mașină „roll-bar”-ul și eleronul.

În același timp, a fost redusă foarte mult masa mașinii. În noua configurație, Tesla Model 3 Performance este mai ușoară cu aproximativ 200 de kilograme. Plafonul și alte elemente de caroserie au fost înlocuite cu unele din fibră de sticlă.

Pachetul de siguranță a fost completat folosind produse Sparco. Aici intră scaunul, sistemul de prindere a centurilor, sistemul de stingere automată a incendiilor și volanul. Acestea au fost achiziţionate cu sprijinul importatorului oficial Bucur-Tuning. Scopul acestui proiect este optimizarea la maximum a mașinii pentru cursele de viteză în coastă.

Componentele sistemelor de direcție și de frânare poartă semnătura specialiștilor americani de la Unplugged Performance. Pentru kit-ul de suspensie, Dominic a optat pentru un coilover KW-V4 cu patru compensatoare. Este cel mai performant care poate fi instalat pe acest model.

Jantele Braid de 18 inch contribuie prin dimensiuni și prin masa redusă la îmbunătățirea performanțelor mașinii. Pentru a exploata cât mai eficient calitățile acestui Tesla Model 3 de competiție unic în Europa, jantele vor primi „slick”-uri de competiție.

Grupul motopropulsor electric oferă o putere maximă de 500 de cai-putere și 660 Nm de cuplu.

Dominic Marcu va debuta la volanul lui Tesla Model 3 Performance în Campionatul Național de Viteză în Coastă 2022 încă de la prima etapă. Aceasta se va desfășura în week-end-ul 2-3 aprilie, la Râșnov.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Flavius Croitoru


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide