SUV-ul electric Faraday Future ar putea deveni realitate în acest an

Autor: Ionuț Vîlciu 23 aug. 2022 Știri auto

Compania americană Faraday Future spune că producția SUV-ului electric FF91 ar putea demara anul acesta, dacă va exista interes suficient.

SUV-ul FF91 de 180.000 de euro și 1050 CP a fost prezentat în 2017. De-a lungul timpului au fost evenimente care nu au putut face posibilă punerea sa în producție.

Faraday Future ar urma să pornească producția SUV-ului electric FF91. Lucrările sunt planificate să înceapă în acest an, iar primele livrări să fie efectuate la doar șase săptămâni mai târziu. Acest lucru va avea loc numai dacă se pot găsi mai mulți bani pentru a finaliza lucrările la fabrica sa. Firma americană a primit 52 de milioane de euro de la investitori anonimi pentru a-și pune în funcțiune fabrica. De asemenea, așteaptă încă 600 de milioane de euro, care vor veni în funcție de numărul de obiective de producție îndeplinite, conform Autocar.

Faraday Future mai are nevoie de bani pentru a produce SUV-ul electric

Se pare că este nevoie de mai multe fonduri înainte ca lucrările să poată începe la unitatea din Hanford, California. Acest aspect este în „discuții active cu mai mulți investitori pentru finanțare suplimentară”.

„​​​​Hanford este, evident, marea prioritate în acest moment”, a declarat Faraday Future. „Este construirea acelei fabrici, finalizarea ei anul acesta și începerea producției unităților noastre de producție pentru clienții noștri. Aceasta este cu adevărat marea prioritate pe care o are această companie în acest moment și, evident, trebuie să strângem capital suplimentar pentru a ajunge acolo.” Un purtător de cuvânt a adăugat: „Avem un cadru de facilități pentru până la 600 de milioane de dolari din fonduri totale. Așadar, cam asta țintim acum și suntem în discuții active cu mai mulți investitori pentru finanțare suplimentară.”

Compania a spus că are acum o versiune cu trei motoare electrice a lui FF91 gata de a intra în producție. Pentru moment, site-ul lui Faraday oferă tarife de la 1500 de euro, până la 5000 de euro pentru precomenzi.

Sursa: Autocar

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Autocar


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide