Noul Volkswagen ID.7 a fost prezentat oficial. Modelul electric german oferă o autonomie de 700 de KM – VIDEO

Autor: Bogdan Bârliga 18 apr. 2023 Știri auto

Volkswagen a prezentat oficial noul model electric ID.7 și compania germană susține că autonomia oferită poate să ajungă până la 700 de kilometri. Sedanul are la bază tot platforma Modular Electric Drive Matrix (MEB), dar este echipat cu un nou motor capabil să ofere mai multă putere.

Noul Volkswagen ID.7 va putea fi comandat cu două baterii diferite și va oferi posibilitatea de încărcare la stații rapide de până la 200 kW. Modelul electric lansează și noi echipamente printre care se numără un nou ecran cu dimensiunea de 15 inchi și un head-up display cu realitate augmentată.

VW ID.7 va putea fi comandat în Europa și China din acest an, iar noul model electric va ajunge în America de Nord la începutul anului viitor.

Autonomie de 700 kilometri pentru noul VW ID.7

Deși a fost utilizată tot platforma Modular Electric Drive Matrix (MEB) pentru noul model electric compania a dezvoltat un nou motor cu o putere mai mare. Propulsorul APP550 dedicat modelelor electrice cu tracțiune spate oferă o putere de 286 CP și un cuplu maxim de 550 Nm. Reprezentații VW susțin că au reușit să dezvolte noul motor respectând specificațiile impuse de platforma MEB și noua unitate are dimensiuni similare cu propulsoarele lansate până acum pentru gama ID.

Noua unitate electrică APP550 va fi cuplată cu o baterie cu capacitatea de 77 kWh sau cu un acumulator de 86 kWh. În cazul echipării cu bateria cu cea mai mare capacitate Volkswagen susține că noul ID.7 va oferi o autonomie de până la 700 de kilometri conform standardului WLTP. Compania germană a anunțat că noul model electric va putea fi încărcat la stații rapide de 200 kW.

Noul VW ID.7 – Galerie Foto

La interior noul VW ID.7 introduce un nou concept de afișare și operare compus dintr-un ecran cu sistem de infotainment de 15 inchi și un head-up display cu realitate augmentată. Modelul lansează și un nou concept de operare a aerului condiționat integrat la nivelul superior al sistemului de infotainment, precum și butoane de care pot fi asociate cu diverse funcții favorite. Cu noile scaune cu masaj și trapa panoramică reglabilă electronic, ID.7 oferă opțiuni de echipare din segmentul premium. Gama de opțiuni este completată de un sistem de sunet de la Harman Kardon cu 14 difuzoare.

Noul Volkswagen ID.7 – prezentare VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide