3 predicții pentru Formula 1 – 2021. Câte se vor îndeplini oare?

Autor: ProMotor 26 ian. 2021 Advertorial
3 predicții pentru Formula 1 – 2021. Câte se vor îndeplini oare?

În mod normal, sezonul 2021 din Formula 1 ar trebui să debuteze pe 21 martie, în Australia, însă jurnaliștii britanici de la Daily Mail susțin că startul ar putea fi totuși amânat.

Din ce se știe la ora actuală, Federația Internațională de Automobilism a aprobat un calendar competițional 2021 ce cuprinde 23 de Grand Prix-uri de Formula 1, cu primele curse în Australia – 21 martie și Bahrain – 28 martie. Ultima cursă este programată pe 5 decembrie la Abu Dhabi.

Astfel, mai este ceva timp până când puternicele motoare se vor trezi la viață, o perioadă bună, așadar, pentru predicții. Înainte de a vă prezenta cele 3 predicții foarte interesante publicate chiar pe site-ul oficial F1, notăm faptul că Lewis Hamilton pornește din nou cu prima șansă în Campionatul Piloților, la o cotă de doar 1.40 în oferta NetBet pariuri sportive online.

Britanicul este urmat în topul favoriților de Max Verstappen (cota 6.00) și Valtteri Bottas (cota 6.50), în timp ce Sebastian Vettel – cel despre care vom vorbi în predicția 3 – este al 11-lea favorit, cu o cotă de 81.00.

1. Red Bull câștigă Campionatul Constructorilor. Au trecut 7 ani de când austriecii de la Red Bull (motorizați de Renault) aveau suficientă energie să câștige Campionatul Constructorilor, iar de atunci, Mercedes a adunat 7 titluri la rând.

Anul acesta, totuși, lucrurile s-ar putea schimba, deoarece este pentru prima oară după 2013 când Red Bull va intra în joc cu un monopost pe care îl cunoaște în proporție de 60%. Este de așteptat ca Red Bull să stea în „coastele” celor de la Mercedes încă din prima cursă, cu Max Verstappen în prim plan, secondat de noul, dar experimentatul, său coleg Sergio Perez, care ar putea oferi consecvența atât de necesară din partea celei de-a doua mașini.

4.35 este cota pentru ca Red Bull să se impună în 2021, la aceeași casă de pariuri online NetBet, foarte apreciată în România și datorită celor peste 2.000 de jocuri din secțiunea NetBet casino online.

2. Renault în Top 3. Pe 4 în 2018 și de două ori pe 5 în ultimele două sezoane, Renault (acum Alpine) este din nou a 5-a favorită la casele de pariuri. Totuși, progresele au fost uriașe în anii de după relansarea Alpine, iar sub noua „mască” echipa cu sediul la Enstone pare cea mai bună din linia a doua, așa că sunt șanse mari să urce în top 3.

În plus, dublul campion mondial Fernando Alonso (39 ani) le poate oferi francezilor acel sentiment de încredere, iar experiența sa uriașă va atârna greu în campionat.

Adăugați maturizarea lui Esteban Ocon, care a oferit destule momente memorabile în 2020, și veți obține un cuplu capabil să fie prezent pe multe podiumuri, ceea ce, automat, ar putea-o plasa pe Alpine pe unul din primele 3 locuri la finalul sezonului 2021.

3. Vettel se clasează pe 5, după piloții Mercedes și Red Bull. Cvadruplu campion mondial cu Red Bull, germanul Sebastian Vettel (33 ani) a avut parte de un sezon precedent de coșmar cu Ferarri – cel mai slab din impresionanta sa carieră, fiind învins constant de colegul său – noul star monegasc Charles Leclerc.

În 2021, însă, Vettel va pilota pentru Aston Martin (Racing Point), înlocuindu-l pe mexicanul Perez, care a decis să plece după nu mai puțin de 7 ani petrecuți cu Racing Point.

Mașina celor de la Racing Point nu a stat departe de podiumuri anul trecut, iar Vettel va optimiza, cel mai probabil, performanțele monopostului și, totodată, va fi un adevărat mentor pentru mai tânărul său coechipier Lance Stroll, fiul proprietarului Lawrence Stroll. Astfel, este de așteptat ca Vettel, dornic de revanșă, să se claseze în 2021 pe poziția a 5-a, imediat în spatele piloților Mercedes și Red Bull.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide