9 recomandări pentru o folosire corectă și eficientă a troliului ATV

Autor: ProMotor 30 mart. 2022 Advertorial
9 recomandări pentru o folosire corectă și eficientă a troliului ATV

Situațiile critice pe traseu pot avea loc atunci când desfășurați diverse sarcini utilitare sau când pur și simplu vă plimbați cu ATV-ul ori side-by-side-ul din dotare. Nu este exclus să fie nevoie să escaladați niște zone mai stâncoase, nici ca vehiculul 4×4 de teren să rămână împotmolit în noroi adânc. Cu greu vă veți descurca în aceste momente, mai ales dacă sunteți pe cont propriu.

De aceea, atunci când sunteți în căutare de un ATV de vanzare, trebuie să aveți în vedere și achiziția unui toliu, un accesoriu care poate fi foarte folositor. Este foarte important, totodată, să învățați să folosiți corect acest accesoriu pentru ATV, pentru a reduce riscurile oricăror incidente.

Iată câteva aspecte importante pe care trebuie să le ai în vedere atunci când vine vorba de utilizarea unui troliu:

  1. Purtați întotdeauna mănuși de protecție. O pereche de mănuși groase se va dovedi utilă, întrucât există unele cabluri de troliu care sunt construite din oțel, putând provoca astfel răni dureroase în palme.
  2. Folosiți o chingă specială în cazul în care se impune să folosiți și un trunchi de copac pentru a permite redresarea vehiculului. Sub nicio formă nu este permisă înfășurarea cablului troliului în jurul copacului. Se recomandă utilizarea unei chingi de minim 3 inch lățime. Ochetul se va agăța de orificiile chingii și cârligul troliului se va prinde de acesta.
  3. Kiturile cu troliu pot include și un scripete, care vă permite să măriți puterea de tracțiune, cu toate că dezavantajează, în sensul că acesta va reduce viteza. Scripetele se atașează la chingă cu ajutorul unui ochet.
  4. Este interzis să suprasolicitați troliul. Vă recomandăm să operați accesoriul pe perioade scurte, la intervale mici. Troliul se poate supraîncălzi dacă trageți un timp prea îndelungat fără a-l lăsa să „respire”.
  5. Verificați întotdeauna bateria. Aceasta trebuie să fie încărcată. Troliul are un consum mare și este de preferat să nu rămâneți cu bateria goală după ce scoateți vehiculul din impas.
  6. ATV-ul / SxS-ul trebuie să fie îndreptat în direcția punctului principal de ancorare atunci când se operează troliul. Astfel, veți preveni ruperea cablului, încurcarea acestuia sau, mai rău, distrugerea tobei.
  7. În cazul în care se întâmplă să rămâneți împotmolit în noroi, trebuie să eliberați pe cât posibil roțile. Puteți pune bețe sau pietre pe făgașul roților. În acest fel se previne suprasolicitarea troliului.
  8. Este interzis să țineți cablul în mână când se înfășoară pe bobină sau când operați troliul. Cablurile de oțel pot să vă rănească mâinile.
  9. Aveți grijă la degete, pentru a evita prinderea lor de cârligul troliului. Utilizați chinga pentru cârlig, prevenind situații de genul celor când degetele ar putea fi trase în dispozitivul de ghidare.

Aventura în off-road va fi una memorabilă și frumoasă dacă veți pune în aplicare sfaturile experților privind utilizarea corectă a troliului. Vă recomandăm să achiziționați trolii sau alte accesorii pentru ATV / SxS numai de la producători și dealeri autorizați.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Atvrom.ro



Comentarii
Inchide