Alegeți vopsitorie și recondiționări de suprafață de calitate, pentru un rezultat durabil!

Autor: ProMotor 24 nov. 2020 Advertorial
Alegeți vopsitorie și recondiționări de suprafață de calitate, pentru un rezultat durabil!

Există o mulțime de modalități prin care se pot vopsi suprafețele, în special cele metalică, însă, de departe cea mai eficientă, este vopsirea în câmp electrostatic, datorită eficienței procedurii de vopsire și datorită durabilității în timp.

Dacă înțelegeți cum se lipește un magnet de partea frigiderului, știți că moleculele pozitive și negative se atrag. Metalul din frigider are molecule negative și magnetul este încărcat pozitiv, creând o atracție între cele două suprafețe pe măsură ce moleculele ajung să se conecteze între ele. Același concept este folosit și pentru vopsirea electrostatică.

Cu vopsirea electrostatică, moleculele de vopsea sunt încărcate pozitiv, iar suprafețele metalice vospsite, sunt încărcate negative. În acest fel, se vă produce acea atracție dintre moleculele pozitive și negative, ceea ce vă duce la o acoperire uniformă perfectă, fără a există pierderi considerabile de vopsea.

Vopsirea electrostatică diferă de vopsirea clasică prin pulverizare datorită atracției magnetice dintre vopsea și suprafața metalică. Vopseaua din pulverizatoarele convenționale merge acolo unde este îndreptat acel pistol, acoperirea nu se vă face uniform, ceea ce înseamnă că la final, calitatea nu va fi la fel de bună precum în cazul vopsirii în câmp electrostatic și vor există și pierderi considerabile. Vopsirea electrostatică creează un mediu în care vopseaua pulverizată este practic propulsată spre metal prin acea atracție magnetică, reducând pulverizarea excesivă și acoperirea inegală în timpul procesului.

Odată ce ați înțeles cum funcționează vopsirea în câmp electrostatic, este evident că este mai ușor să vopsiți suprafețele metalice prin această metodă. Cu toate acestea, mai mult decât ușurința face acest proces mai de dorit. Există multe alte avantaje ale utilizării vopsirii electrostatice pentru o varietate de suprafețe metalice, avantaje precum:

  • Acoperire sub formă de pulbere – acoperirile cu pulbere sunt populare pentru suprafețele metalice pentru protecție și durabilitate, dar de obicei trebuie aplicate într-un spațiu professional, într-o vopsitorie profesională. Vopsirea electrostatică creează o acoperire la fel de netedă și un strat de protecție important.
  • Reducerea pierderilor de vopsea sau a pulverizării excesive – vopsirea electrostatică poate avea o rată de transfer de aproape 100%, reducând pulverizarea excesivă și risipă de vopsea. Pulverizatoarele tipice de vopsea au doar o eficiență care tinde la jumtatate față de vopsirea în câmp electrostatic.
  • Adaugă un plus de valoare – vopsirea în câmp electrostatic în câmp electrostatic nu este neapărat mai ieftină decât alte tipuri de vopsire, dar adaugă mai multă valoare produselor respective. Datorită eficienței, calității și acoperirii uniforme, majoritatea articolelor au nevoie doar de un strat de vopsea. În plus, un produs metallic vopsit că la carte, vă avea o durata de viață mult mai mare.
  • Vopsire rapidă și avantajoasă – multe proiecte de vopsire electrostatică pot fi realizate atât în vopsitorii specializate, cât și acasă dacă este vorba despre un proiect mic, personal. În plus, timpul de uscare este minim, majoritatea lucrărilor de vopsire electrostatică fiind gata uscate în numai câteva ore.
  • Suprafață durabilă și versatile – vopsirea electrostatică creează o suprafață neporoasă ușor de curățat și igienică. Suprafețele vopsite în câmp elentrostatic sunt rezistente la pete și scurgeri, iar majoritatea produselor de curățat pot fi utilizate în condiții de deplină siguranță fără a deteriora suprafața.
  • Face că obiectele vechi să arate că noi – fie că este vorba despre carcasa unui motor electric, despre carcasa motorului unei betoniere și orice altă suprafață metalică, puteți restaura articole uzate iar la final, aspectul lor vă fi iarăși unul impecabil.
  • Posibilități variate de culoari – vopselele electrostatice vin în multe opțiuni de culoare pentru a satisface nevoile dumneavoastră, inclusiv culori de vopsea personalizate pentru a se potrivi suprafețelor existente.

Acestea reprezintă doar o parte din avantajele pe care le oferă vopsirea în câmp electrostatic, iar dacă doriți să gășiți servicii de vopsitorie si reconditionari de suprafata de cea mai înalta calitate, dar și la un preț foarte avantajos, atunci s-ar putea că răspunsul să fie mult mai aproape de dumneavoastră.

Principalul scop al tratamentelor suprafețelor, constă în recondiționarea suprafețelor, recondiționarea culorilor, reprezintă o soluție excelentă anticorozivă, are efecte antioxidante foarte bune, efecte impermeabilizare și lista poate continuă. Indiferent de tipul vopsirii pe care o veți alege, fie că este vorba despre vopsirea în câmp electrostatic sau despre o vopsire clasică, trebuie respectați anumiți pași astfel încât rezultatul final să fie unul cu adevărat eficient, astfel că, dacă o veți face pe cont propriu trebuie să vă documentați imprealabil, iar dacă o veți facei la o vopsitorie, alegeți o echipa de profesioniști.

De departe cel mai important rol al vopsirilor în general, este cel al design-ului, însă, vopseaua împreună cu alte soluții aplicate anterior, plus o curățare foarte minuțioasă o suprafețelor, are rolul de a proteja și împotriva apariției ruginii. Rugină care nu este eliminată corespunzător, își vă face din nou și din nou apariția. Înainte de a vopsi orice suprafață metalică, curățați cu mare atenția rugină, deoarece, indiferent de tratamentele aplicate și calitatea vopselei, într-un timp foarte scurt vă trebuie să o luați de la capăt. În plus, dacă nu veți investi inteligent și nu veți munci puțîn mai mult de la bun ianceput, veți ajunge că mai tarizu, să cheltuiți bani suplimentari, fără nici un fel de rost. Investint inteligent din prima, cu siguranță nu veți întâmpină nici un fel de situație neplăcută, iar dacă doriți o treaba cu adevărat profesională, sunteți invitați să solicitați ajutorul unor echipe de specialiști în domeniul vopsitoriilor, iar în acest fel, vă veți putea bucură de o investiție sigură și de lungă durată.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide