Alina Rotaru Kottman va fi invitata emisiunii ,,Drumul spre Paris’’ de joi, 14 martie, de la ora 19:00

Autor: ProMotor 14 mart. 2024 Advertorial
Alina Rotaru Kottman va fi invitata emisiunii ,,Drumul spre Paris’’ de joi, 14 martie, de la ora 19:00

Atleta Alina Rotaru Kottman (30 de ani) va fi invitata emisiunii ,,Drumul spre Paris’’, realizată de jurnalistul Daniel Nazare.

Sportiva, legitimată la CSA Steaua dar care se pregătește la Stuttgart (Germania), și-a asigurat prezența la Jocurile Olimpice Paris 2024 la săritura în lungime după ce la reuniunea atletică de la Inneringen (Germania), a reușit să sară, pe 1 august anul trecut, 6.96 metro cu 10 centimetri peste baremul de calificare (6.86 metri).

Pentru Alina Rotaru Kottmann, Paris 2024 va fi cea de-a treia ediție a Jocurilor Olimpice la care va participa, după Rio 2016 și Tokyo 2020.

Anul trecut, Alina Rotaru, antrenată de Mihai Corucle, a cucerit medalia de bronz la săritura în lungime la Mondialele de la Budapesta, prima medalie românească la Mondialele în aer liber după 2009, când Nicoleta Grasu cucerea bronzul la aruncarea discului la Berlin.

Atletismul a cucerit ultima medalie olimpică în 2008, la Beijing, prin Constantina Diţă, aurul în proba de maraton.

„După un loc 18 la Rio şi un loc 17 la Tokyo, a treia oară sper că va fi cu noroc”, a glumit tănăra sportivă.

Atleta trăiește și se pregătește în Germania: „Am plecat inițial în cantonament cu lotul României, apoi mi-am întâlnit actualul antrenor și am decis să rămân acolo. Mă antrenez într-un centru olimpic, am totul în același loc, nu-mi lipsește nimic”.

Emisiunea ,,Drumul spre Paris’’ este fi difuzată în fiecare joi, de la ora 19.00, pe site-ul ProSport.ro și pe canalul de YouTube.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProSport



Comentarii
Inchide