Care sunt performanțele unui carburant premium – VIDEO

Autor: ProMotor 17 nov. 2023 Advertorial
Care sunt performanțele unui carburant premium – VIDEO

Alimentarea corectă a mașinii este esențială pentru menținerea performanței și eficienței motorului. În acest sens, carburantul premium devine o opțiune tot mai populară pentru șoferii care doresc să obțină mai mult de la autovehiculele lor.

În episodul 20 din „Podcast cu Prioritate” by ProMotor Luci Popa ne povestește de ce este important să alimentezi mașina cu aceste tipuri de carburanți și ce beneficii aduc aceștia.

Dacă vorbim de benzine cu cifra octanică mai mare de 95, cum ar fi cifra octanică 100, putem spune ca utilizarea acestora duce la performațe superioare de accelerare.

Atât la sarcini mari, cât și mici reiese o creștere a performanțelor pe aproape întreaga plajă de turație, crește eficiența și performanța motorului ceea ce permite, practic reducerea apăsării pedalei de accelerație și astfel a solicitărilor,  în timp ce consumul de combustibil scade.

Dacă vorbim de motorinele premium, aditivii utilizați în fabricarea acestora previn și îndepărtează depunerile interne din injectoare, asigurând protecția împotriva blocării injectoarelor și a filtrelor. Asigură curățarea durabilă a motorului și prevenirea depunerilor în motor, astfel restabilind puterea acestuia și mărindu-i durata de utilizare.

Aditivii din motorinele premium asigură protecția împotriva coroziunii, prelungind durata de viața a sistemului de alimentare cu carburant.

Nu în ultimul rând, asigură protecția mediului prin reducerea emisiilor de dioxid de carbon (CO2) și oxizi de azot (NOx).

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide