Cum îți cumperi un autoturism second hand în 2021

Autor: ProMotor 21 ian. 2021 Advertorial
Cum îți cumperi un autoturism second hand în 2021

Încă din anii 90 mașinile second hand au fost bunuri tranzacționate și dorite de către publicul larg. De la Daciile 1310 pe care le trimiteau ungurii înapoi la Opel Kadett și primele modele de Golf, de la BMW-urile anilor 90 la Audi 80, dorite de cei mai înstăriți din anii de început ai economiei de piață.

Și dacă tot am vorbit de piață, observăm că astăzi multe din comportamentele noastre s-au schimbat, preferințele s-au schimbat și pentru a cumpăra o mașină corectă trebuie să ne informăm și, desigur, să ne bazăm pe încrederea unor firme de specialitate în speranța unei tranzacții de tip win-win.

De la piață, la piață online

Cu siguranță că pe vremuri cumpărarea unei mașini SH însemna o deplasare în piața de mașini unde trebuia să alegi din oferta locală a samsarilor de mașini. Alături de prietenul care avea un service în curtea din spate a casei sau de multe ori fără cunoștințe, fiecare încerca să achiziționeze autoturismul preferat. Sunt multe povești în folclorul nostru despre eșecul acestei operațiuni, cu multe păcăleli și bani aruncați de pomană.

Astăzi nu mai suntem condiționați de târgul de mașini de sâmbătă, ci putem la orice oră să intrăm pe site-urile de specialitate de unde, având informații destul de clare despre un autoturism, îl putem negocia sau tranzacționa „fără probleme”.

Câți dintre noi chiar se pricep la mașini?

La mașini ne pricepem cam cum ne pricepem la politică și fotbal doar că, deși pronosticul e bun, nu de fiecare dată echipa preferată câștigă. La fel e și la mașini: cu cât crezi că le știi pe toate, cu atât riști să achiziționezi o epavă vopsită frumos, problema nefiind epava, ci prețul ei, căci, de multe ori plătim mai mult decât face.

AutoDel îți găsește mașina într-o săptămână

În centrele de preluare a comenzilor din București, Suceava și Brașov, AutoDel alături de o echipă de profesioniști este gata să te îndrume spre unele dintre cele mai potrivite modele de mașini ce se încadrează în bugetul și dorința ta, atât din parcul propriu, cât și mașini la comanda din stocurile externe.

Nu ne limităm la site-urile binecunoscute din Germania de unde orice persoană crede că are capacitatea de a-și tranzacționa în nume propriu mașina preferată, ci avem o bază de date la nivel european din toate țările de unde suntem capabili să extragem unele dintre cele mai bune oferte pentru tine. Ba facem și un pariu cu fiecare client că într-o săptămână va primi 3 oferte din cele mai potrivite pentru el. În plus, avem posibilitatea de a verifica fiecare mașină înainte de a o declara „în regulă”. O echipă mobilă face deplasarea, dotată cu aparatură de specialitate pentru o verificare amănunțită. O descriere asupra posibilelor probleme vei găsi în finalul acestui articol.

Toate comisioanele la vedere

Ne plac surprizele, dar nu când vine vorba de mașini și costuri, motiv pentru care trebuie să știi totul înainte de a ne contacta:

  1. Fiecare client care ia legătura cu un reprezentant AutoDel va avea o fișă cu preferințele și specificațiile solicitate pentru viitorul autoturism. Gratuit. Întâlnirea poate fi online.
  2. Toate mașinile se aduc în baza unui avans. Se stabilește punctual.
  3. Toate mașinile trec prin procesul de verificare. Nu ne asumăm riscuri. Testul conține verificarea stării tehnice, verificarea eventualelor reparații la caroserie, test drive de drum cu diagnoză computerizată. Raportul conține între 50 și 100 de fotografii cu toate posibilele probleme. Costul poate varia între 100 și 500 de euro.
  4. Avem comisioane între 3 și 10% în funcție de valoarea mașinii și celelalte costuri.
  5. Te ajutăm cu finanțarea mașinii prin leasing sau credit cu dobândă preferențială.

Dacă te-ai hotărât să ne acorzi încrederea contactează-ne pe www.autodelrulate.ro. Tot aici poți consulta oferta noastră de mașini din parcul propriu.

Riscurile cumpărării unui autoturism SH

  1. Plătești în avans autoturismul și el nu există
    Există, din păcate, suficiente oferte postate de către persoane din lumea crimei organizate care împreună cu specialiști în clonare de site-uri ale firmelor consacrate postează oferte de nerefuzat care se dovedesc a fi doar păcăleli. Ferește-te de ofertele „too good to be true”.
  2. Dauna totală
    Nu vrei să cumperi o mașină care a fost declarată de asigurări autoturism cu daună totală. Poate fi reparată, îndreptată și revopsită să pară excelentă. În exploatare vei constata că are mult prea multe probleme.
  3. Kilometri dați înapoi
    Clasicele intervenții la kilometraj pot fi descoperite doar dacă știi unde să te uiți.
  4. Mașină din România
    Plătești o mașină care în mintea ta a rulat pe drumurile bune din Germania și teoretic nu o să prezinte probleme la trenul de rulare în viitorul apropiat, dar descoperi că deși ai cumpărat-o din afara țării ea a rulat pe drumurile patriei, fiind inițial înmatriculată în România și înmatriculată provizoriu în Germania pentru revânzare.
  5. Riscul de a pierde cauțiunea / TVA-ului
    Acest risc apare atunci când vrei să cumperi mașina pe firmă. Întârzierile de returnare sunt și ele parte din schemă chiar dacă te aștepți ca statele civilizate să fie și mai rapide în returnarea banilor, nu sunt.

Știind aceste lucruri acum ești mai informat și mai conștient de riscurile achiziționării unei mașini SH.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide