Cum să atingi reducerea maximă în clasa Bonus Malus pentru o asigurare auto mai ieftină

Autor: ProMotor 08 apr. 2021 Advertorial
Cum să atingi reducerea maximă în clasa Bonus Malus pentru o asigurare auto mai ieftină

Ești curios să vezi cum poți obține o asigurare online pentru mașina ta la prețuri cât mai mici? Iată că am pregătit un scurt ghid pentru tine, prin care îți explicăm exact cum funcționează clasa bonus malus și de ce apar creșterile de prețuri în cazul asigurărilor RCA.

Diferența între o asigurare auto obligatorie ieftină și prețurile tot mai mari pe care le plătești pentru RCA în cazul săvârșirii accidentelor auto, o reprezintă chiar clasa bonus malus. Fie că ești la începutul anilor de șoferie, ori nu ți-ai pus problema în felul acesta, pentru a obține o asigurare online auto la prețuri cât mai mici, trebuie să gândești în felul următor: cu cât ești mai prudent în trafic, cu atât vei plăti o asigurare auto la prețuri mai avantajoase pentru buzunarul tău.

Așa că, data viitoare când îți pui întrebarea cât costă o asigurare auto? Răspunsul trebuie să fie foarte clar în mintea ta. Cu cât ești mai prudent și nu îți implici autoturismul în accidente în graba de a ajunge dintr-un punct A într-un punct B, cu atât clasa bonus malus va aranja lucrurile în favoarea ta, iar prețul pe care îl vei plăti pentru o asigurare online auto nu îți va depăși bugetul.

Citește în continuare articolul și vei afla:

  • Cum poți afla cat costa o asigurare auto pentru mașina ta?
  • Ce este clasa bonus malus?
  • De ce diferă prețurile polițelor RCA de asigurare online?
  • Cum poți obține și tu un RCA ieftin?

Cum poți afla cât costă o asigurare auto pentru mașina ta?

Odată cu venirea pandemiei, aproape toate serviciile au făcut trecerea spre online. Nici piața asigurărilor auto nu face excepție, dovada fiind posibilitatea de a încheia o asigurare online pentru mașina ta, chiar din confortul casei. Dată fiind această posibilitate, online nu doar că este mai simplu și mai comod, dar poți afla cu ușurință cat costa o asigurare auto printr-o simplă căutare pe Google.

Pe site-ul RCA-Ieftin.ro găsești o secțiune foarte utilă care te ajută să vezi exact cat costa o asigurare auto prin introducerea datelor personale, dar și a datelor mașinii. Această aplicație se numește Calculator RCA și face toată treaba în locul tău. Prin urmare, nu mai este nevoie să îți pierzi timpul pe drumuri încercând să găsești cel mai ieftin RCA, fiindcă este suficient să ai o conexiune bună la internet și să găsești o asigurare online pe placul bugetului tău.

Așa că, dacă vrei o asigurare online ieftină, poți apela cu încredere la instrumentul RCA-Ieftin.ro care va face toată munca de cercetare în locul tău, servind toate răspunsurile la nelămuririle tale legate de prețuri și oferte din sfera asigurărilor auto obligatorii.

Ce este clasa bonus malus?

Clasa Bonus Malus reprezintă mecanismul prin care unui șofer îi sunt acordate bonusuri sau penalizări în funcție de istoricul său la volan. Practic, acest sistem a fost introdus pentru a încuraja un comportament responsabil pentru cei care dețin dreptul de a conduce.

Diferențierea se face în cazul prețului pe care asigurații îl plătesc pentru polița de asigurare online obligatorie a mașinii. Dacă un șofer provoacă daune și săvârșește accidente din lipsă de prudență, va fi nevoit, din cauza creșterii Malusului, să scoată mai mulți bani din buzunar în momentul în care achită polița de asigurare online RCA. Pe de altă parte, un șofer prudent și responsabil va crește Bonusul și va primi reduceri la polița RCA.

Clasa Bonus Malus și cum se aplică reducerile și penalizările

Bonusul (reducerea) este marcat de litera B, după care se trece un număr care indică nivelul de reducere. Așa cum menționam anterior, sunt 8 niveluri de reducere după cum urmează:

  • B0 – categoria de bază
  • B1 – 5% reducere
  • B2 – 10% reducere
  • B3 – 15% reducere
  • B4 – 20% reducere
  • B5 – 25% reducere
  • B6 – 30% reducere
  • B7 – 40% reducere
  • B8 – 50% reducere

Malusul (penalizarea sau majorarea de preț) este marcată cu litera M, după care se trece un număr care indică procentul care este adăugat poliței RCA. Există 8 niveluri de Malus:

  • M1 + 10% majorare
  • M2 + 20% majorare
  • M3 + 30% majorare
  • M4 + 40% majorare
  • M5 + 50% majorare
  • M6 + 60% majorare
  • M7 + 70% majorare
  • M8 + 80% majorare

Când închei prima ta asigurare online RCA, pornești de la clasa de bază B0, pentru care nu se acordă niciun bonus. În cazul în care nu ai produs nicio daună în anul calendaristic anterior, avansezi cu o clasă și la plata poliței primești o reducere de 5%. Cu cât acumulezi mai mulți ani asigurați fără a produce accidente ori daune, poți ajunge la o reducere de maximum 50% (nivelul B8). Pe de altă parte, dacă în timpul asigurat provoci daune, vei fi penalizat cu 2 clase de Malus, iar în acest fel vei plăti mai mult în cazul obținerii poliței RCA de asigurare online.

De ce diferă prețurile polițelor RCA de asigurare online?

Răspunsul este cât se poate de simplu! Așa cum menționam anterior, dacă produci accidente clasa bonus malus va crește în defavoarea ta, iar la încheierea următoarei polițe RCA de asigurare online sau fizic (după cum preferi) vei fi nevoit să plătești mai mult pentru a-ți asigura autoturismul.

Pe de altă parte, dacă în decurs de un an de la obținerea poliței de asigurare online nu ai produs niciun accident rutier, polița RCA va putea fi mai ieftină, fiindcă ți se acordă o reducere datorită sistemului de Bonus al clasei bonus malus, iar RCA-ul tău va fi la un preț mai mic și mult mai avantajos pentru buzunarul tău.

Cum poți obține și tu un RCA ieftin?

Intră simplu și rapid pe RCA-Ieftin.ro și caută secțiunea Calculator RCA. Acolo poți introduce datele tale (ca șofer) și pe ale autoturismului pe care vrei să îl asiguri. Odată introduse, aplicația îți va furniza toate ofertele disponibile pe piața de asigurări, din care să alegi ce ți se pare mai rentabil pentru buzunarul tău.

Sperăm că acest articol ți-a fost util și că acum vei știi cum să fii mai aproape de reducerea maximă în clasa Bonus Malus. Spor la drum!

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide