Cum te poate ajuta numărul VIN la cumpărarea unui vehicul rulat

Autor: ProMotor 11 feb. 2021 Advertorial
Cum te poate ajuta numărul VIN la cumpărarea unui vehicul rulat

Achiziţionarea unui vehicul rulat pare tot mai tentantă în condiţiile în care preţurile pentru maşini bine echipate continuat să fie mari, puțin accesibile celor mai mulți dintre români. Avantajele unor mașini rulate nu pot fi trecute cu vederea, nici chiar de cei mai sceptici dintre noi. Iată cum te poate ajuta numărul VIN la cumpărarea unui vehicul rulat.

Trebuie să recunoaştem că multe dintre vehiculele rulate importate sunt echipate cu dotări de top. Sunt sigure şi asigură confort ridicat utilizatorilor.  Nu trebuie să fim snobi să spunem că este mai bine să cumpărăm maşini noi cu zero dotări decât să achiziţionăm vehicule rulate cu dotări de lux. Cum am precizat vehiculele rulate sunt mai mult decât soluții salvatoare, sau dispozitive de transport, pot fi elemente care îmbunătăţesc calitatea vieții şi care te ajută  să optimizezi costurile legate de transport.

Dacă ai hotărât că o maşină rulată este potrivită pentru tine este important să acorzi maximum de atenție unui aspect pentru a avea certitudinea că faci o investiţie şi nu eşti păcălit de samsari. Solicită specialiştilor carvertical.com/ro un  raport  complet baza numărului VIN. În rândurile următoare ne-am propus să descoperim cum te ajută numărul VIN la cumpărarea unui vehicul rulat.

Ce este numărul VIN?

Mulți cunosc numărul VIN  sub numele de serie  şasiu. Da, vorbim despre acel număr care furnizează informații prețioase despre mașină. În baza acestuia aflăm totul despre vehicul, de la fabrica şi țara de producție, la tipul caroseriei şi informații legate de motorizare. Şi totuși, numărul VIN este mai mult de atât, în baza acestuia se fac înregistrările maşinii. Sunt înregistrate reviziile periodice, datele sustrase în urma inspecţiei anuale şi incidentele maşinii. În baza numărului sunt înregistrate vânzările şi revânzările vehiculului dar şi incidentele rutiere în care maşina a fost implicată.

Cum te ajută numărul VIN?

Simplu! În baza acestui număr, poți solicita un raport complet, practic, vei avea un istoric al maşinii. Nu contează unde a fost fabricată, în ce țări a rulat sau de câte ori a fost vândută, poţi descoperi totul despre mașina care te interesează…chiar şi dacă este declarată furată în altă ţară. Am aflat ce descoperim în baza unui raport, VIN, hai să descoperim cum te poate ajuta informaţia!

Nu cumperi o maşină cu  kilometraj modificat

Cea mai mare înşelătorie, când vine vorba de maşini rulate, este cea legată de kilometraj. Dacă nu vrei să cazi pradă unor persoane rău intenţionate şi să nu cumperi o maşină mai uzată decât pare îţi trebuie numărul VIN. În raportul VIN afli numărul de kilometrii reali înregistrați la ultima inspecţie. În cazul în care kilometrii din bord nu corespund cu cei din raportul VIN, mai caută….este clar maşina prezentată este mai uzată în realitate, şi cine ştie la ce alte componente s-a umblat!

Nu cumperi o rablă cosmetizată

Poate ai mai auzit poveşti despre  mașini implicate în accidente rutiere grave şi declarate daune totale, achiziţionate de samsari, cosmetizate şi vândute în România, oamenilor de bună credinţă! Din păcate acestea nu sunt doar poveşti, sunt experiențe reale ale şoferilor păţiţi. Numărul VIN este soluţia de a evita astfel de situații. În baza raportului descoperi dacă maşina a fost implicată sau nu în vreun accident grav care afectează nu doar caroseria ci sistemele principale de funcţionare. Trebuie să ţii minte că astfel de vehicule nu sunt doar investiţii proaste, dar pun siguranţa ta şi a pasagerilor în pericol!

Nu cumperi maşina furată

Mulţi românii s-au trezit în situaţia de a returna maşina cumpărată, de la “un prieten”, pentru că era declarată furată! Numărul VIN este amprenta maşinii. Maşinile furate sunt înscrise într-o bază de date comună, aşa pot fi identificate şi redate proprietarilor păgubiţi! Cu siguranţă, nu vrei să treci printr-o astfel de experienţă, aşa că verifica acest aspect înainte de a încheia tranzacţia.

Ştii de la început în ce investeşti

Când cumperi o maşină rulată, te aștepți să faci ceva cheltuieli cu revizia acesteia. Vrei o maşină sigură, care să funcţioneze. În baza raportului VIN afli cum a fost maşina întreţinută, numărul reali de kilometrii, numărul de incidente rutiere în care a fost implicată. Deci ştii de la început ce cumperi, ce sumă pui deoparte pentru inspecţie. Bestvindecoder.com este un instrument util care te ajută să descoperi cele mai bune site-uri care furnizează rapoarte complete în baza numărului VIN. Clasamentele sunt realizate de utilizatorii din întreaga lume. Când vrei o opinie, cu siguranţă, vrei una de la cei mai buni specialişti.

Poți negocia preţul maşinii

Un raport VIN complet îţi permite să negociezi preţul maşinii. Afli de la început anul de producţie, modul în care a fost exploatată şi întreţinută maşina. Descoperi  ce dotări tehnologice are maşina şi cât de actuale sunt. Practic, raportul VIN este un instrument care-ţi permite să plătești prețul corect pentru maşina pe care o doreşti.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide