Ford Focus – tehnologia auto modernă, tot mai prezentă la bordul mașinilor

Autor: ProMotor 24 nov. 2020 Advertorial

Ce părere ai despre o mașină special construită pentru a-ți îmbunătăți experiența la volan, în toate modurile posibile? Ford Focus este o astfel de mașină, toată tehnologia cu care este echipată având scopul de a facilita experiența la volan a șoferului. Ce este interesant de știut este că, în prezent, tehnologia remodelează sectorul auto la nivel global.

Mai exact, pe viitor, mașinile vor deveni adevărate computere pe roți pe măsură ce jucătorii din domeniul tehnologiei se mută în sectorul automotive pentru a-și valorifica capacitățile existente. Descoperă, în continuare, principalele cinci aspecte legate de construcția unui autovehicul unde tehnologia auto își spune și își va spune, în continuare, cuvântul.

1. Hardware
Tehnologia este tot mai folosită din acest punct de vedere în aspecte legate, de exemplu, de senzorii avansați. În cazul Ford Focus aceasta tehnologie se aplică, de pildă, la asistența activă la parcare, care este una de cea mai recentă generație și care nu doar te direcționează în locurile de parcare, ci și controlează accelerația, schimbarea vitezelor și frânarea. Astfel, este suficient să selectezi o parte a drumului și dacă dorești o parcare paralelă sau una perpendiculară, iar mașina va face tot ceea ce este nevoie în acest sens.

2. Transmisie
La acest capitol, tehnologia se poate aplica la motoarele electrice, la baterii sau aspecte electronice. De exemplu, în cazul motorului Ford Focus Mild Hybrid, acesta nu este doar un  motor electric de mici dimensiuni, ci este prevăzut cu o baterie de 48 de volți, pentru a îmbunătăți eficiența.Totodată, folosește tehnologia frânării regenerative, care încarcă bateria prin captarea energiei de obicei pierdute atunci când vehiculul încetinește, ceea ce contribuie la economia de combustibil și la reducerea emisiilor.

3. Design industrial
Tehnologia auto se poate aplica în design-ul industrial al unei mașini în designul corpurilor modulare sau al interfețelor avansate ale utilizatorului. Aerodinamica modelului Ford Focus este una îmbunătățită pentru o mai bună economie. Atunci când conduci cu viteză redusă, sistemul activ cu obturator pentru grilă ține orificiile de ventilație de la nivelul grilei deschise, pentru a răci motorul, iar când prinzi viteză, acesta se poate închide automat, îmbunătățind aerodinamica și ajutând la economisirea combustibilului, mai ales în timp.

4. Platforma de divertisment
Caracteristicile de conectivitate ce oglindesc experiența divertismentului la domiciliu sunt elemente de tehnologie auto tot mai des întâlnite la mașinile moderne. În cazul noului autoturism Ford Focus, tehnologia avansată hands-free SYNC 3, cea mai avansată versiune de până acum, este mai rapidă și mai ușor de utilizat, cu comenzi vocale performante și mai multe funcții. Noua interfață se utilizează mai facil, iar ecranul tactil colorat recunoaște acum gesturi de strângere și glisare specifice smartphone-urilor și tabletelor pentru o navigare și mai intuitivă.

5. Conducerea autonomă/sistemul de operare
Sistemul de operare avansat central cu capacitate de auto conducere este tot un beneficiu al tehnologiei auto moderne. Ford Co-Pilot360 este un asistent personal în timpul condusului care combină o gamă de tehnologii care, la un loc, îți pot face experiența de condus mai confortabilă și mai placută ca niciodată. De exemplu, tempomatul adaptiv cu „Stop & Go” îți reglează în mod automat viteza de deplasare pe baza vitezei vehiculului din față, iar dacă traficul încetinește până se oprește de tot, motorul se va opri în mod automat și va reporni atunci când drumul va fi liber.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide