Garaj din cărămidă sau prefabricat? Care este cel potrivit?

Autor: ProMotor 04 mai 2022 Advertorial
Garaj din cărămidă sau prefabricat? Care este cel potrivit?

În ultimii ani, atenția consumatorilor s-a îndreptat spre construirea garajelor prefabricate, grație flexibilității și a timpului scurt de execuție al acestora. Desigur că nici cele din cărămidă nu sunt evitate, acestea păstrându-și acel farmec atemporal, indiferent de stilul de amenajare exterior. Ambele tipuri de materiale fac parte din categoria celor mai căutate în prezent, completându-se în avantaje și dezavantaje. Este important să alegeți garajul potrivit, pentru a vă păstra autoturismul în siguranță.

Garaj din cărămidă – pentru un stil durabil

Garajele din cărămidă pot îmbunătăți aspectul locuinței și pot adăuga un plus de valoare casei. Pentru realizarea lui, veți avea nevoie de obținerea unei autorizații de construcție, cu tot ceea ce implică ea. Apoi, trebuie să căutați o firmă specializată, care să vă ajute cu îndreptarea terenului, pregătirea fundației, a șapei și începerea construcției propriu-zise. Instalația electrică, ușa de garaj și finisajele, vor aduce costuri suplimentare, însă vă veți bucura de un garaj rezistent, durabil, în care să vă parcați autoturismul și care poate fi folosit și ca spațiu de depozitare pentru diverse lucruri.

Garajele din cărămidă se vor integra perfect în peisajul modern al zonei în care locuiți, iar pentru construcția lor, trebuie să alocați mai mult timp, dar și dezordine în curte. Însă la finalul proiectului, veți beneficia de un garaj durabil, versatil, adaptat cerințelor dumneavoastră.

Garaj prefabricat – o alternativă mai rapidă

Un garaj prefabricat reprezintă o soluție mai rapidă atunci când vă doriți un spațiu pentru protecția autoturismului, fără să alocați un buget semnificativ. Comparativ cu cele din cărămidă, garajele prefabricate sunt mai accesibile, iar avantajul major constă în construirea structurii în fabrică și apoi montarea la locație, în doar câteva ore.

Garajele prefabricate sunt construite într-un timp scurt, pot fi ușor asamblate la locație, fiind realizate sub forma unor module, necesită mai puține documente, uneori doar o autorizație de amplasare, iar materialul folosit necesită costuri mai reduse comparativ cu un garaj din cărămidă.

În funcție de preferințe, puteți achiziționa un garaj prefabricat realizat din lemn, preferat pentru caracteristicile sale ecologice și sustenabile, din tablă zincată, ușor de asamblat, cu o greutate redusă dar rezistentă, din panouri sandwich, pentru un plus de izolație sau din beton, acestea din urmă fiind și printre cele mai rezistente, pretându-se oricărui tip de mediu și cu o durată lungă de viață. În schimb, garajele prefabricate din beton necesită macarale pentru a fi ridicate, ceea ce poate însemna un cost adițional de adăugat la bugetul alocat.

Costurile pentru garajele din cărămidă și cele prefabricate

Un garaj construit din cărămidă, necesită mai întâi de toate, obținerea unei autorizații de construcție, care în funcție de anumite considerente ce țin de administrația locală din zonă, are un anumit preț. De asemenea, garajele din cărămidă necesită realizarea unei fundații, materiale de construcții, acoperiș, tencuială, ușă de garaj, instalație electrică, costul total ajungând în jurul sumei de 90 000 de lei, în funcție de dimensiuni.

Pentru un garaj prefabricat, costurile sunt net inferioare în comparație cu un garaj realizat din cărămidă. În funcție de dimensiunea structurii și materialele folosite pentru construcție, costurile variază de la un model la altul, situându-se între 10 000 și 40 000 de lei. Dacă doriți realizarea unui garaj prefabricat, intrați în legătură cu un specialist în astfel de construcții și solicitați o ofertă de preț pentru garaj prefabricat prin intermediul platformei Wilio.

Tot ce aveți de făcut este să introduceți o cerere pe platformă cu dimensiunile dorite și tipul de material din care doriți să fie construit garajul. Veți primi oferte în urma solicitării, de la diverși antreprenori, urmând să o alegeți pe cea mai aproape de bugetul și nevoile dumneavoastră.

În funcție de buget, de necesități, așteptări, dar și stilul general vizual pe care doriți să îl obțineți, puteți opta pentru un garaj din cărămidă sau unul prefabricat.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: wilio.ro



Comentarii
Inchide