Ghidul începătorilor în Airsoft

Autor: ProMotor 29 iul. 2021 Advertorial
Ghidul începătorilor în Airsoft

Airsoft este un joc care s-a transformat într-un sport foarte competitiv în toate colțurile lumii. În cadrul acestui joc jucătorii dispun de replici de arme care nu sunt letale plus alte echipamente de camuflaj.

Este un joc în care se simulează un conflict militar între două tabere. În funcție de terenul de joc se pot testa multe moduri de joc interactive. Orice meci de airsoft se face într-un cadru bine organizat, special creat pentru a nu răni persoane din afara jocului.

De ce ai nevoie pentru a juca Airsoft?

În primul rând ai nevoie de o replică de armă airsoft. Aceste replici imită armele adevărate dar sunt încărcate cu bile de 6 mm din material de plastic. Greutatea unei bile este de regulă între 0.2 și 0.5 grame. Greutatea diferă în funcție de replica de armă utilizată și nevoia jucătorului.

De exemplu, un jucător infanterist care aleargă pe tot terenul are nevoie de o armă care trage foarte multe bile rapid. Un jucător de tip sniper doar stă la pândă și trebuie să aibă o bilă ce îi asigură precizia necesară să elimine alți jucători.

Pe lângă replica de armă, trebuie să folosești un echipament corespunzător. Pe terenul de airsoft București nu au voie cei care nu folosesc ochelari de protecție. Este accesoriul obligatoriu. Este recomandat să ai bocanci adecvați pentru teren accidentat și îmbrăcăminte corespunzătoare care asigură protecția în timpul jocului.

Ce tipuri de replici de arme se folosesc?

În orice joc echipele au reguli în care fiecare jucător are un rol decisiv. Aceștia trebuie să se încadreze în anumiți parametri legat de armele folosite. În funcție de mecanismul armelor airsoft, acestea sunt disponibile în mai multe variații:

Replică electrică

Este o replică de armă airsoft ce folosește propulsia electrică pentru a lansa bilele. Are la baza un motor care acționează cu ajutorul unui acumulator. Sunt cele mai utilizate arme airsoft datorită autonomiei crescute a acumulatorului și a preciziei de lansare a bilei.

Replică pe gaz

Există și modele de arme airsoft folosite în general de jucători experimentați. Acestea funcționează pe baza presiunii gazului pentru a lansa bila cu precizie. Jucătorii care folosesc armele pe gaz au posibilitatea să simtă o experiență apropiată de focul unei arme reale datorită opțiunii recul-blowback cu care sunt dotate anumite replici de arme.

Replică pe arc

Aceste replici de arme au un mecanism simplu de funcționare, manual. Pentru lansarea bilei se comprimă un arc în timpul armării, care se decomprimă odată cu acționarea trăgaciului. Nu sunt cele mai populare replici de arme deoarece nu pot lansa un volum mare de bile cu rapiditate. De aceea sunt preferate în special de jucătorii mai lenți care vor să aibă o precizie bună cu un număr mic de bile.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide