Hyundai Ioniq 5 este o electrică revoluționară, cu peste 500 de km autonomie – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 23 iun. 2023 Advertorial

Hyundai Ioniq 5 este unul dintre cele mai interesante modele electrice de pe piață. Prin ce se diferențiază de concurență și ce atuuri are?

Fără îndoială, lumea auto se îndreaptă din ce în ce mai mult către electrificare, fapt pentru care vedem din ce în ce mai multe mașini electrice pe străzi. Mulți producători auto au deja câteva modele electrice în gama lor, printre care și Hyundai. Producătorul coreean vinde mașini electrice cu ajutorul gamei Ioniq, iar Hyundai Ioniq 5 ar putea fi una dintre cele mai fascinante modele electrice de pe piață, în acest moment. Țiriac Auto ne-a pus la dispoziție Mașina Anului 2022 în lume, mașină care folosește o platformă de ultimă generație, pe 800 de volți.

Pentru acest model electric de la Hyundai, cifra 5 este un laitmotiv. De ce spunem asta? Prin prisma numelui său, în primul rând, dar și prin cei peste 500 de kilometri, peste 500 de litri volum în portbagaj și 5 stele obținute la testele Euro NCAP.

Hyundai Ioniq 5 este o prezență inedită pe șosea

Cu designul său futurist, dar care aduce aminte și de stilul anilor 1980, Hyundai Ioniq 5 va întoarce, cu siguranță, destule priviri pe stradă. Forma neconvențională, aripile evazate și luminile alcătuite din pixeli conferă mașinii un aspect inconfundabil. La prima vedere am putea spune că mașina nu are un aspect foarte aerodinamic, dar Hyundai a lucrat la suprafețele lui Ioniq 5 pentru a aluneca ușor prin aer. În ciuda formei de SUV, mașina beneficiază de un coeficient aerodinamic de 0.288, o valoare bună pentru o astfel de mașină.

Performanțe bune și spațiu interior din belșug

Fiind un model electric, Hyundai Ioniq 5 are roțile împinse cât mai aproape de colțurile mașinii, pentru a maximiza spațiul interior, dar și pentru a acomoda o baterie mare. Ioniq 5 beneficiază de un ampatament de 3 metri lungime, cel mai mare din clasa sa. Grație acestuia, pasagerii au spațiu din belșug, iar compania a putut folosi o baterie mare, de 77,4 kWh. Fiind construit pe o platformă cu arhitectură pe 800V, Hyundai Ioniq 5 se poate încărca foarte rapid, cu până la 270 kW, una dintre cele mai rapide capacități de încărcare dintre vehiculele disponibile pe piață. Mai mult, unele versiuni vin și cu capacitatea de a încărca alte dispozitive, inclusiv o întreagă gospodărie. Hyundai Ioniq are un preț de pornire, în România, de 44.298 de euro cu TVA inclus, prin programul Rabla Plus.

Hyundai Ioniq 5 reușește să fie foarte eficient

Pentru o mașină electrică, eficiența întregului pachet joacă un rol important pentru autonomie. Degeaba ai o baterie mare dacă sistemul de propulsie nu este bine optimizat. Noi am avut la dispoziție versiune cu un singur motor, tracțiune spate și 229 CP. Consumul obținut a fost de 14,4 kWh, mergând cu mașina normal, în limitele de viteze legale, dar și cu climatizarea pornită, aceasta fiind principalul consumator când vine vorba de mașinile electrice.

Cabina lui Ioniq 5 este foarte spațioasă și tehnologizată

De îndată ce iei loc la interiorul mașinii, vei observa cât de spațioasă și aerisită este cabină. Hyundai a ales să meargă pe o abordare minimalistă, dar foarte funcțională. Mașina beneficiază de două ecrane de mari dimensiuni, iar comenzile, inclusiv selectorul transmisiei, au fost mutate cât mai aproape de mâinile șoferului. Astfel, consola centrală devine mobilă și poate fi mișcată în funcție de necesități.

VIDEO cu interiorul lui Ioniq 5

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide