Hyundai Kona Electric – 500 km parcurși fără reîncărcare în cursa „Bike 4 Life”

Autor: ProMotor 09 sept. 2020 Advertorial
Hyundai Kona Electric – 500 km parcurși fără reîncărcare în cursa „Bike 4 Life”

Kona Electric, în calitate de Safety Car, a parcurs 500 de kilometri fără reîncărcare, în cadrul parteneriatului Hyundai Proleasing – „Bike 4 Life”, dedicat colectării de fonduri pentru copiii cu autism. Startul ediţiei de anul acesta a fost susţinut de către sportivii Bogdan Coman, Marian Graur, Vlad Asimionesei și Tudor George, care au acoperit distanţa de 500 de kilometri pe biciclete, în condiții meteo dificile.

„Ne bucurăm pentru că am putut fi alături de inițiativa „Bike 4 Life”, continuând astfel tradiția de a susține sportul și cauzele cu impact major în societate. În ceea ce privește performanța realizată de către echipa noastră, acum suntem mai pregătiți ca niciodată să ne concentrăm atenția pe dezvoltarea segmentului de vânzare a automobilelor electrice, completând rezultatele pozitive din ultima perioadă a anului 2020. Noii proprietari de automobile marca Hyundai ne-au ales pentru : 9 automobile Hyundai Kona Electric, 3 Hyundai IONIQ Electric, 3 Hyundai IONIQ Plug-in. Hyundai oferă, negreșit, oricărui conducător auto, o experienţă electrică, pe care te poți baza, după cum am dovedit chiar noi, în cadrul drive test-ului de 500 de kilometri. ”, a declarat Lucian Alexe, Director General Proleasing Motors.

Hyundai Proleasing Motors, distribuitor autorizat al mărcii Hyundai, a pus la dispoziţia organizatorilor un autovehicul complet electric – Kona Electric, pentru a asigura buna desfășurare a acţiunii. Chiar dacă în primele 7 ore de pe traseu participanţii au înfruntat precipitații și temperaturi scăzute, provocarea celor patru a fost de a parcurge 500 de kilometri, pornind de la Brașov şi trecând prin cinci județe cu relief predominant montan. Momentele de pauză și verificările tehnice aferente au fost realizate la punctele de lucru Proleasing Motors din Târgoviște, Ploiești și Buzău.

Deși autonomia oficială declarată pentru Hyundai Kona Electric – versiunea cu baterie de 64 kWh – este de 449 de kilometri, la finalul cursei, după cei 500 de kilometri parcurși, computerul de bord indica 76 de kilometri rămaşi. Unul dintre sistemele disponibile pentru Kona Electric, care a contribuit la acest rezultat, este modulul shift-by-wire, care permite funcţionarea optimă a trenului de rulare electric. Cu ajutorul sistemului reglabil de frânare regenerativă, conducătorul auto are posibilitatea de a ajusta intensitatea frânarii regenerative utilizând padelele aflate în spatele volanului. Sistemul recuperează energia atunci când este posibil.

Parcurgerea traseului în condiţii optime nu ar fi fost posibilă, însă, fără contribuția unui conducător auto experimentat. La finalul traseului, jurnalistul auto Andrei Știrbu a menţionat:

Să pleci la drum cu o electrică horărât să nu încarci în următorii 500 de kilometri sună ca o provocare grea încă, iar prima secțiune din itinerariu — urcarea din Brașov către Predeal — nu a făcut decât să-mi adâncească neliniștea cu un consum mediu de 18 kWh/100 km. Eu aspiram către o medie de 12. Primii 250 de kilometri au fost tratați cu maxim de precauție, dar restul de 280 au fost parcurși fără inhibiții.

 Modul de rulare Eco face posibilă operarea lui Kona Electric doar din pedala de accelerație, iar condusul economic devine mai degrabă un joc distractiv decât o misiune austeră. Acest itinerariu complex, care m-a purtat prin cinci județe și pe mai toate formele de relief, a fost o experiență care m-a lecuit de range anxiety. Kona Electric are tot ce-i trebuie ca să fie partener de drum lung.”

La rândul lor, cei patru temerari s-au susținut pe tot parcursul călătoriei, pentru a depăși toate obstacolele, dar și pentru a ajunge ĩn siguranţă la destinație. Cu acesta ocazie, Beatrice Ionescu – Project Manager la Autism Voice și unul dintre responsabilii de suport ai celor patru temerari – a declarat:

Cu gândul la copiii cu autism, Bogdan Coman, Vlad Asimionesei, Marian Graur și George Tudor s-au aventurat pe un traseu presărat cu zâmbete, soare, emoții, frig și ploaie. Mai puternică decât oboseala și durerea a fost însă, mereu, voința. În momentele grele s-au susținut reciproc și au reușit să ne ofere tuturor lecții valoroase de viață. Ne-au învățat că atunci când simți că nu mai poți, mai poți încă un pic, dar și că dorința de a face bine nu cunoaște obstacole!

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide