Nu uitați să alegeți cizme motocross de calitate când cumpărați echipamente

Autor: ProMotor 12 aug. 2021 Advertorial

Alegerea unui echipament moto este foarte importantă pentru fiecare sport. Motocross-ul nu face nicio excepție, fiind un sport foarte riscant.

Fiecare element al echipamentului de sport are o anumită funcție și nu trebuie neglijat. Cizmele sunt o parte foarte importantă. Acestea reprezintă un element al echipamentului care trebuie fi purtat întotdeauna. De aceea este foarte important să nu neglijați confortul picioarelor dvs.

Având în vedere acest lucru, alegerea trebuie făcută cu atenție, luând în considerare o serie de alți factori cheie.

Putem sublinia următorii factori cheie:

Sezonul

Condițiile meteorologice sunt cruciale atunci când alegeți niște cizme moto. Trebuie să luați în considerare sezonul și influențele atmosferice. De exemplu – în caz de temperaturi ridicate, ar fi potrivit un material mai respirabil, care nu reține excesul de umiditate. În celălalt caz, atunci când vorbim despre mai multe ploi, cum ar fi toamna, este recomandat să purtați cizme cu niște membrane impermeabile speciale, care mențin picioarele uscate. În consecință, iarna este importantă căptușeala, care reține căldură. În plus, ar trebui să luați în considerare sezonul în care intenționați să vă conduceți motocicletă cel mai mult, pentru a alege un model adecvat de cizme moto.

În ceea ce privește factorul sezonier, este bine să menționăm că pe piața sunt oferite și așa-numitele all-season cizme motocross . Ceea ce pare a fi un fel de alternativă, dar țineți minte că aceasta reprezintă o soluție temporară.

Cizme motocross pentru femei sau pentru bărbați?

Probabil știți că foarte des echipamentele de sport sunt împărțite și există modele special concepute pentru femei și pentru bărbați. Acest lucru nu este întâmplător, luând în considerare diferențele fizice între sexe. În majoritatea cazurilor, cizmele motocross pentru bărbați sunt mai grele, ceea ce este o condiție prealabilă pentru purtarea lor de către femei. De aceea, producătorii în mod deliberat oferă modele mai ușoare, special create pentru femei. În plus, designul cizmelor este în concordanță cu picioarele și gleznele femeilor. Desigur, în ceea ce privește culoarea, există diferite opțiuni atât pentru femei, cât și pentru bărbați .

Cizmele create special pentru motocross

Acest paragraf este esențial pentru a sublinia nevoie de cizme, special create pentru acest sport. Motocross-ul sau enduro, este un tip de sport off-road în care, așa cum am menționat deja, riscurile de cădere și accidente sunt mai mari. De aceea pe piața există modele de cizme, special create pentru motocross sau enduro.

Acest fel de cizme se caracterizează cu o protecție suplimentară pe partea interioară și pe cea exterioară. În plus, lungimea lor este mai mare( deasupra gleznei), din nou cu scopul de a oferi o protecție suplimentară. În primul rând, cizmele de motocross trebuie să garanteze siguranța motociclistului, prin rezistența lor la impact. Pe de altă parte, flexibilitatea nu trebuie fi neglijată, deoarece aceasta este importantă pentru confortul când mergeți.

Caracteristici suplimentare când alegeți cizme motocross

După ce am clarificat principalii factori care sunt bine de reținut atunci când alegem niște cizme motocross, continuăm cu celelalte criterii. Imediat înainte de a cumpăra cizmele, este necesar să luați în considerare și alte caracteristici importante.

Mărimea este una dintre ele. Dacă nu alegeți o mărime potrivită și confortabilă, veți simți disconfort în timpul conducerii. Pentru a preveni acest lucru, rețineți că nu trebuie neapărat să alegeți cizme moto cu mărimea pe care o purtați de obicei. Posibilitatea să vă răniți degetele când practicați motocross este foarte mare. Dacă cizmele sunt mai strânse pe picior, acest lucru restricționează libertatea de mișcare a picioarelor. De aceea este important să alegeți o mărime perfectă, care se potrivește foarte bine pe picior.

Un alt aspect important este Materialul din care sunt realizate cizmele motocross. O parte importantă a fabricării cizmelor este pielea. Deși majoritatea producătorilor nu ar risca să ofere cizme din piele artificială, fiți atenți atunci când alegeți. Cel mai important material folosit în producția cizmelor moto este Kevlarul, care este foarte durabil. Până în acest moment nu există niciun material mai durabil decât Kevlar-ul. Este clar că cizmele realizate din Kevlar sunt puțin mai scumpe, datorită calității lor înalte.

Celelalte elemente prezente în fabricarea cizmelor motocross sunt plasticul mai rezistent și diferite tipuri de metal, oțelul fiind o opțiune foarte populară. Plasticul este cel mai des integrat în protecțiile cizmelor moto, ca un fel de armură. Metalul este potrivit pentru producerea de catarame și mecanisme de prindere, care asigură, de asemenea, o protecție suplimentară.

În orice caz, ceea ce este cel mai important atunci când alegeți niște cizme motocross, este nivelul de protecție. Nici viziunea, nici flexibilitatea nu ar putea înlocui nevoia de protecție în acest sport. Confortul și stabilitatea picioarelor sunt de cea mai mare importanță, așa că nu le neglija niciodată.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide