(P) 5 criterii după care să îți alegi cuptorul cu microunde

Autor: Promotor 26 apr. 2021 Advertorial

Dat fiind faptul că se regăsesc în tot mai multe bucătării, putem spune fără rețineri despre cuptoarele cu microunde faptul că au intrat în categoria aparatelor electrocasnice absolut esențiale în viața de zi cu zi. Le folosim zilnic, în orice moment al zilei, atât la micul dejun cât și la cină, iar uneori apelăm la cuptorul cu microunde chiar și atunci când ne dorim o simplă gustare.

Mai mult decât atât, ne poate oferi o mână de ajutor atunci când ne propunem prepararea anumitor mâncăruri și, per total, ne permite să economisim timp. Viața fiecăruia dintre noi este tot mai aglomerată așa că majoritatea ne dorim un cuptor cu microunde cu ajutorul căruia să putem face generoase economii de timp.

De aceea, în acest articol ne-am propus să dezbatem tema alegerii celui mai bun cuptor cu microunde. Mai exact, vom prezenta 5 criterii de care trebuie să ții cont în mod neapărat atunci când cumperi un cuptor cu microunde. Iată care sunt acestea:

Tipul cuptorului cu microunde

La fel precum majoritatea electrocasnicelor din bucătărie, cuptoarele cu microunde pot fi de două tipuri: independente și incorporabile. Prin urmare, acesta ar trebui să reprezinte primul aspect pe care trebuie să îl ai în vedere.

Cum îți dorești să instalezi cuptorul cu microunde? Simplu, pe o masă, sau te încântă mai degrabă ideea de a-l încastra în mobilierul de bucătărie, astfel încât să obții un decor cât mai plăcut și mai atrăgător.

În funcție de nota de design a bucătăriei tale, de bugetul de care dispui precum și de propriile preferințe vei alege tipul cuptorului cu microunde dorit.

Ambele tipuri de cuptoare cu microunde garantează performanțe superioare, însă cele incorporabile încântă prin posibilitatea de a fi integrate cu ușurință într-o bucătărie în care toate electrocasnicele au fost instalate în obiectele de mobilier.

Putere

Apoi, ar trebui să ai în vedere puterea noului tău cuptor cu microunde. Sfatul nostru este să optezi pentru un cuptor cu microunde cu o putere cât mai mare. De ce să alegi astfel? Ei bine, cu cât puterea cuptorului este mai mare, cu atât vei putea încălzi sau găti mai rapid.

Așa cum spuneam, timpul este tot mai puțin, iar acesta reprezintă un motiv foarte bun pentru a-ți achiziționa un cuptor cu microunde cu putere mare.

Capacitate

La fel de importantă este și capacitatea cuptorului cu microunde. Uneori vei dori să introduci un recipient voluminos cu mâncare, așa că este important să poți face asta. Practic, cu cât capacitatea este mai mare, cu atât vei putea introduce boluri mai voluminoase. Astfel, vei putea încălzi sau găti cantități mai generoase de mâncare sau chiar să dezgheți alimente de dimensiuni mari.

Majoritatea cuptoarelor cu microunde îți pun la dispoziție un volum de 20-25 de litri, iar sfatul nostru este să alegi un model cu capacitate de 25 de litri sau chiar mai mare.

Funcții

Cu cât vei avea la dispoziție mai multe funcții, cu atât te vei bucura mai mult de noul cuptor cu microunde. De aceea, îți recomandăm să ai în vedere achiziționarea unui cuptor ce îți pune un număr mare de funcții, deoarece acestea se vor dovedi a fi foarte practice.

Dintre funcțiile ce nu ar trebui să îi lipsească noului tău cuptor cu microunde, putem menționa funcția de grill, de dezghețare și timerul. Sigur te încântă și ideea de a găti cu aburi sau chiar să ai la dispoziție un panou de comandă digital. Analizează funcțiile cuptoarelor cu microunde pe care le ai în vedere și alege-l pe acela care îți pune la dispoziție un număr cât mai mare de funcții și cu siguranță nu vei regreta.

Designul

Iar în final, dacă îți dorești o bucătărie care să încânte nu numai prin rolul său practic, ci și prin design, aspectul va reprezenta cel de-al 5-lea criteriu după care îți vei alege cuptorul cu microunde. Pe Demax vei găsi o ofertă foarte variată de modele de cuptoare cu microunde, fiecare având propriul stil, iar astfel vei putea face alegerea ideală în funcție de decorul bucătăriei tale.

Acestea sunt așadar cele 5 criterii pe care ar trebui să le ai în vedere atunci când îți cumperi un cuptor cu microunde. Ține cont de fiecare detaliu în parte și vei alege un cuptor ce nu te va dezamăgi.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide