(P) Big Green Egg – grătarul inedit cu tehnologie inspirată de la navetele spațiale NASA

Autor: ProMotor 16 nov. 2021 Advertorial
(P) Big Green Egg – grătarul inedit cu tehnologie inspirată de la navetele spațiale NASA

Weekend-urile în familie sau alături de prietenii buni, merită mese îmbelșugate preparate cu stil, în focul dogoritor al unui dispozitiv de gătit ingenios cum este grătarul ceramic Big Green Egg. Specialiștii în șeminee, focare termice, sobe, coșuri de fum si modele de burlan soba de la PEFOC, cu vasta lor experiență de peste două decenii în industria soluțiilor de încălzire alternativă, ne vor prezenta ce este și cum se întreține corect, cel mai spectaculos grătar de grădină de pe piața de profil din România!

Dacă ești adeptul gătitului pe cărbune, dar îți dorești și controlul total, tipic unui grătar pe gaz, Big Egg Green este soluția perfectă. Fabricat pe baza tehnologiilor dezvoltate de NASA, acest grătar special este confecționat cu același tip de ceramică folosită la exteriorul navetelor spațiale datorită rezistenței sporite la temperaturi extreme, fără afectarea structurii.

Totuși, ca la orice dispozitiv folosit pentru prepararea în condiții de siguranță a mâncării, curățarea cuptorului Big Green Egg, atât înainte, cât și după folosire, este esențială. Întregul proces presupune foarte puțin efort și are ca scop utilizarea în condiții optime a grătarului profesional pe o perioadă îndelungată de timp care îți vor asigura gustul intens și delicios al cărnurilor de toate felurile, a legumelor sau a preparatelor tale preferate!

În primul rând este esențial să îndepărtați orice cantitate de cenușă rămasă de la ultima folosire în baza ceramică, înainte de a utiliza din nou EGG-ul. Doar în acest fel vei putea să asiguri circularea corectă a fluxului de aer, adică își va menține o temperatură constantă pe parcursul întregului proces de gătire și vă va permite să aveți un mai bun control asupra preparării mâncărurilor favorite.

Un alt aspect important pentru întreținerea pe termen lung a acestui gratar de gradina inedit, se referă la îndepărtarea oricăror resturi de alimente rămase în interior și/sau de pe grilaj, după procesul de gătire. Acestea pot fi eliminate cu ușurință prin încălzirea grătarului profesional la o temperatură de 300ºC. Un alt mod de curățare este prin folosirea accesoriilor PEFOC dedicate, precum: scrub pentru grilaj – perfect pentru igienizarea grilei în timpul sau ulterior procesului de preparare; peria dublă de curățare – potrivită pentru a curăța rapid și eficient grătarul, grila sau piatra de copt. Marea majoritate a bacteriilor rămase pe grill vor fi îndepărtate cu ajutorul căldurii intense, generate în timpul fiecărui gătit.

Prevenirea apariției mucegaiului este un alt element de care trebuie să ținem cont în mentenanța oricărui tip de grătar. Dacă ești sigur că nu vei folosi EGG-ul pentru o perioadă mai lungă de timp, este indicat să păstrezi complet deschisă ușa de admisie a aerului din baza ceramică și să nu folosești capac pentru a acoperi coșul ceramic. În acest mod, nu vei risca apariția mucegaiului în interiorul EGG-ului. În cazul în care mucegaiul își va face totuși apariția, poți scăpa foarte ușor de acesta, doar prin aprinderea EGG-ului până la temperatura de fierbere.

Și pentru că, așa cum menționam la începutul articolului, cei de la PEFOC sunt renumiți în primul rând pentru gama lor de șeminee și soluții complete de încălzire alternativă, vă recomandăm cu căldură să intrați pe site-ul oficial pefoc.ro pentru a vizualiza oferta completă. Tot acolo veți putea intra în contact direct cu specialiști nerăbdători să vă consilieze în vederea achiziției și livrării produsului perfect nevoilor tale de încălzire.

Indiferent dacă îți dorești un șemineu pe lemne, o sobă modernă, un șemineu decorativ electric sau un grătar ceramic kamado, calitatea produselor comercializate împreună cu serviciile de montaj profesional și garanția de calitate, sunt cu mult peste media pieței de profil din România și mai ales, la prețuri potrivite pentru posibilitățile financiare ale fiecăruia.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: pefoc.ro



Comentarii
Inchide