(P) Continental câştigă testul AMS al anvelopelor de vară

Autor: Andrei Ştirbu 03 apr. 2014 Advertorial
(P) Continental câştigă testul AMS al anvelopelor de vară

Anvelopele de vara ContiPremiumContact 5 au castigat si anul acesta testul dedicat anvelopelor de vara din revista Auto Moto si Sport.

Echipa care a facut testele a apreciat capacitate de top de a decelera si stabilitatea oferita in viraje, indiferent ca vorbim de suprafete ude sau uscate. In plus, au fost impresionati de siguranta foarte ridicata pe care o ofera modelul ContiPremiumContact 5.

 Expertii au testat 11 tipuri diferite de anvelope cu dimensiunile 205/55 R16V, masina de test fiind un VW Golf VII. La test au participat producatori de anvelope din Europa, Asia si SUA.

 Locul al doilea a fost ocupat de anvelopa Uniroyal RainSport 3, care “nu au permis nicio alunecare” pe carosabil ud, iar pe carosabil uscat au dovedit “viraje stabile si manevrabilitate la evitare” . 

Pentru a marca cea de-a 50-a aniversare a testelor desfasurate de auto moto si sport, echipa de testare a declarat un castigator general pentru toate cele 50 de editii. “Daca privim in urma, Continental are cele mai bune rezultate”, a fost concluzia generala. Continental a primit un punctaj total de 87 de puncte, in timp ce producatorul italian clasat pe locul 2 a aobtinut 81 de puncte. Pentru a intocmi acest clasament, fiecare victorie din ultimii 50 de ani a fost recompensata cu 3 puncte, fiecare loc second cu 2 puncte si cu acte 1 punct locul al treilea.

Din anul 1964, Continental a castigat acest test de 15 ori, de 16 ori a iesit pe locul al doilea si de 10 ori pe cel de-al treilea. Asta inseamna 41 de clasari pe podium in 50 de ani.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide