(P) Serviciile de Trade In Auto și Buy Back Auto, tot mai populare pe piața din România

Autor: Promotor 25 mai 2022 Advertorial
(P) Serviciile de Trade In Auto și Buy Back Auto, tot mai populare pe piața din România

Serviciile Trade In și Buy Back Evaluare sunt tot mai populare pe piața auto din România, o piață pe care înmatricularea mașinilor second-hand predomină. În 2021, potrivit statisticilor Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA), s-au înmatriculat 395.759 de autoturisme second-hand (în creștere cu 3,7% față de 2020) și doar 121.208 autoturisme noi (în scădere cu 4,1% față de 2020).

Obține rapid o mașină nouă, în schimbul mașinii tale vechi prin sistemul Trade In

Dacă ai o mașină veche și te gândești să îți cumperi una nouă, trebuie neapărat să ai în vedere sistemul Trade In pe care îl au în portofoliu tot mai mulți dealeri auto. Prin intermediul acestui sistem, aduci mașina ta veche la schimb pentru una nouă pe care dealer-ul auto o evaluează și îți oferă posibilitatea să plătești doar o diferență de bani până la valoarea mașinii noi pe care ți-o dorești din portofoliul său. În cadrul acestui serviciu, mulți dealeri auto îți oferă posibilitatea să îți schimbi vechea mașină prin sistemul Trade In fie cu una nouă, fie cu un autovehicul rulat certificat.

Unul dintre marile avantaje ale acestei soluții este acela că vei beneficia de o evaluare rapidă a mașinii, un preț corect, precum și de serviciile de radiere, care sunt destul de complicate în România. Alți dealeri de mașini îți oferă posibilitatea să aduci în sistemul Trade-In chiar și o mașină aflată într-un sistem de finanțare, urmând ca firma cu care negociezi să se ocupe de achitarea creditului și derularea tuturor formațiunilor necesare.

Valoarea autovehiculului vechi este considerată avans pentru cel nou, iar dealerii auto îți pot oferi posibilitatea ca diferenţa până la valoarea totală să se poate face fie din fonduri proprii, fie prin creditare. Dacă valoarea autovehiculului vechi este mult prea mică faţă de cea a modelului nou, clientul trebuie să suporte şi o diferenţă de avans, urmând ca apoi să plătească doar rata creditului aferent.

Vinde-ți mașina cu încredere prin sistemul Buy-Back Evaluare Auto

Dacă dorești să îți vinzi vechea mașină, este momentul să ai neapărat în vedere posibilitatea să o vinzi unui dealer auto prin intermediul sistemului Buy-Back Auto. Este o soluție prin care aduci mașina rulată la dealer-ul respectiv care o evaluează și ți-o plătește fără ca tu să fii nevoit să cumperi neapărat de la dealer-ul respectiv o altă mașină. Există dealeri care în cazul în care clientul nu este de acord cu prețul propus și consideră că poate obține mai mult pe cont propriu, rămân în continuare alături de el și îl ajută cu promovarea mașinii pe piața de autovehicule rulate, de ex. printr-un contract de custodie și/sau pe platformele lor online. Este suficient doar să vii cu mașina ta rulată la showroom, iar dealer-ul respectiv se va ocupa de promovarea și ofertarea acesteia.

Există însă și dealeri auto care îți impun marca mașinii pe care vrei să o schimbi sau care te condiționează să cumperi și o mașină nouă de la ei dar și alții care nu fac aceste lucruri. Primul mare avantaj al serviciilor Trade-In sau Buy-Back autorizate este acela că îți poți valorifica automobilul actual pe loc, fără anunțuri pe internet, fără test-drive-uri multiple, foarte multe telefoane, discuții interminabile, eforturi de a găsi cumpărători, o perioadă foarte mare de așteptare sau foarte mult timp investit. Iar cel de-al doilea avantaj este acela că primești o evaluare corectă și specializată a mașinii vechi pe care vrei să o vinzi.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide