Un deceniu de eleganță automobilistică. Țiriac Collection a aniversat 10 ani de istorie și pasiune pentru automobile de excepție

Autor: ProMotor 29 nov. 2023 Advertoriale

Țiriac Collection, galeria mașinilor de excepție care îmbină valoarea istorică cu forța și dinamismul prezentului, a sărbătorit un deceniu de la inaugurare printr-un eveniment aniversar spectaculos.

În prezența domnului Ion Țiriac și a distinșilor săi invitați, evenimentul a fost o celebrare a celor 10 ani de pasiune, eleganță și evoluție în lumea automobilelor de colecție, evidențiind momente remarcabile din istoria galeriei și prezentând o serie aparte de unități restaurate complet în atelierul Țiriac Collection.

„Pe parcursul acestui prim deceniu, galeria Țiriac Collection a devenit o destinație de referință pentru numeroși pasionați de mașini. Una dintre cele mai mari satisfacții pentru mine rămâne faptul că atâți copii vin aici cu entuziasm și descoperă istoria autentică a evoluției automobilelor. Îmi doresc ca pasiunea pentru mașini să fie transmisă și viitoarelor generații, iar această colecție oferă o oportunitate unică prin misiunea educațională asumată în urmă cu 10 ani. Fiecare automobil din colecția mea are o poveste vie și este o lecție de istorie în sine,” a declarat Ion Țiriac în cadrul evenimentului.

10 ani de măiestrie în restaurări

O suită excepțională de mașini restaurate complet la Țiriac Collection a reprezentat punctul central al evenimentului aniversar, cu accent pe prezentarea spectaculosului exemplar Hispano Suiza din 1935. Modelul, achiziționat în 2019, a trecut printr-un proces intens de restaurare începând cu anul 2020. Timp de aproape 3 ani, vehiculul a fost necesar să fie complet demontat și apoi readus la viață în atelierul Țiriac Collection, fiindu-i păstrate pe parcursul întregului proces, toate detaliile autentice atât de prețioase.

Odată cu evenimentul aniversar de 10 ani, exemplarul Hispano Suiza a fost oficial introdus în galerie, completând istoria auto remarcabilă expusă sub acoperișul Țiriac Collection.

Alte 9 mașini complet restaurate în atelierul Țiriac Collection au fost prezentate de asemenea în cadrul evenimentului aniversar. Fiecare vehicul a venit cu povestea sa unică reprezentând totodată mărturia efortului incontestabil depus în atelierul de restaurare pentru a readuce în prezent istoria autentică și frumusețea nealterată a mașinilor de excepție.

Unitățile restaurate pe care oaspeții la eveniment le-au putut explora în detaliu au fost 1928 Auburn Boattail Speedster restaurată între 2015-2016; 1937 Rolls-Royce Phantom III Sports Saloon restaurată între 2012-2014; 1938 Mercedes-Benz 230 restaurată între 2020-2022; 1939 Cadillac V16 Series 90 restaurată între anii 2015-2016; 1949 Rolls-Royce Silver Wraith între 2017-2019; 1953 Bentley R Type Shooting Brake care a necesitat 2 ani de restaurare între 2012-2014; 1963 Alfa Romeo 2600 Spider by Touring restaurată între 2017-2020; 1974 Land Rover Defender 88 Series III care a fost restaurată între 2019-2020 și 1978 Ferrari 400 GT restaurată între 2013-2022.

Retrospectiva unui deceniu dedicat pasiunii pentru mașini de colecție

Prin intermediul unei retrospective emoționante, au fost readuse în prezent momente importante din cei 10 ani de pasiune pentru mașinile de excepție, o pasiune împărtășită cu fiecare vizitator care a trecut cu entuziasm pragul galeriei din Otopeni, în acest deceniu.

Participanții au avut astfel ocazia să vizioneze imagini din cadrul unor evenimente sau proiecte speciale, imagini impresionante cu exponatele din galerie, sau cu personalități remarcabile care au vizitat Țiriac Collection ori și-au lăsat amprenta asupra galeriei, în toți cei 10 ani.

Despre Țiriac Collection

Țiriac Collection este galeria privată de autovehicule aparținând domnului Ion Țiriac, unica de acest tip deschisă publicului din România. Colecția numără în prezent 382 de unități dintr-un total de 90 de mărci reprezentative pentru industria automobilistică, spațiul expozițional acoperind o suprafață de 4.300mp și fiind planificat pentru extindere.

Galeria localizată în Otopeni, strada Calea Bucureștilor, numărul 289, este deschisă publicului în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 10:00-19:00.

Țiriac Collection pune la dispoziția vizitatorilor informații despre istoria modelelor auto expuse și oportunitatea de a explora modele definitorii pentru industria auto, de la momentele sale incipiente și până în prezent, inclusiv unități care au aparținut unor mari personalități, ediții din serii limitate sau mașini super-performante, evidențiind cele mai recente tendințe în materie de tehnologie auto.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Țiriac CollectionComentarii
Inchide