(P) Vezi oferta noastra de buldoexcavatoare – utilajele de care ai mereu nevoie în construcții

Autor: ProMotor 26 iul. 2021 Advertorial
(P) Vezi oferta noastra de buldoexcavatoare – utilajele de care ai mereu nevoie în construcții

Domeniul construcțiilor este unul extrem de vast, și puțini sunt cei care pot afirma că știu tot ce trebuie despre el. Dar, cu siguranță, toate persoanele care au legătură că acest domeniu de activitate sunt de acord că există un utilaj esențial: buldoexcavatorul.

Utilajul complet

Buldoexcavatorul este, în mod cert, un utilaj complet, care poate îndeplini mai multe funcții și care chiar poate să compenseze lipsa unor alte echipamente de lucru, cum ar fi excavatorul clasic, motostivuitorul și încărcătorul frontal, de exemplu.

Nu este de mirare, așadar, că este considerat utilajul complet, și de aceea, dacă ești un antreprenor care dorește să devină cunoscut în acest domeniu, trebuie să nu îți lipsească.

Detalii tehnice despre un buldoexcavator

Spre deosebire de excavator, un utilaj la fel de util, buldoexcavatorul este mai mic, și este alcătuit din cabină, șasiu, un încărcător frontal și un brat de excavare. Rotația sa maximă spre părțile laterale este de 200 de grade.

La achiziția unui buldoexcavator trebuie să fii foarte atent la caii putere ai acestuia. Discută cu specialiștii de la firma de unde intenționezi să cumperi și vezi care sunt și recomandările lor în acest sens. Cu toate acestea, regula de bază este simplă: utilajele de acest gen care au o adâncime de săpare mai mare au și puterea mai mare. De obicei, un buldoexcavator are o putere cuprinsă între 68 și 127 cai putere, dar sunt și utilaje cu o putere mai mare.

Cât contează greutatea unui buldoexcavator?

Contează sau nu greutatea unui astfel de utilaj? Răspunsul este, cu siguranță, unul afirmativ, și îți vom explica, pe scurt, și de ce. Atunci când execută lucrări grele, ai nevoie de un buldoexcavator cu o greutate mai mare, deoarece va avea mai multă stabilitate. Totuși, nu uita să ții cont și de faptul că o greutate prea mare acestuia poate afecta suprafețele pe care se lucrează cu el. Prin urmare, revenim la recomandarea de mai sus și îți reamintim să apelezi și la sfaturile specialiștilor. În mod obișnuit, un utilaj de acest gen cântărește între 6 și 12 tone.

Nu ești încă decis spre care să îți îndrepți atenția? Atunci vezi oferta noastra de buldoexcavatoare și analizează cu atenție utilajele. Cu siguranță vei găsi pe cel/cele care au cel mai bun raport preț-calitate pentru tine.

Adâncimea de săpare

În construcții, buldoexcavatoarele sunt utilizate pentru a săpa și a încărca. Prin urmare, alegerea lor trebuie făcută și în funcție de adâncimea de săpare, un detaliu care depinde uneori și de lungimea brațului utilajului. De regulă, vorbim de 2 – 5 metri, dar sunt cazuri când adâncimea de săpare este mai mare.

Braț telescopic

Cele mai multe astfel de utilaje sunt dotate cu un braț telescopic, cu care se controlează mai ușor adâncimea de săpare, dar și brațul propriu-zis.

Capacitatea de încărcare frontală

După cum aminteam ceva mai sus, un buldoexcavator este de neînlocuit în construcții, și prin faptul că are acel încărcător frontal. Această caracteristică este foarte importantă atunci când vine vorba despre manipularea materialelor. Vorbim aici de o capacitate de încărcare ce variază între 1 și 1,5 metri cubi.

Roțile buldoexcavatorului

Avem buldoexcavatoare cu roți standard – inegale, cele din spate sunt mai mari, dar și utilaje cu roți egale.

Avantajele unui buldoexcavator

La prima vedere, poți afirma că multe dintre sarcinile unui buldoexcavator pot fi realizate foarte bine și de un mini excavator. Cu toate acestea, avantajele sunt net superioare în favoarea primului, deoarece poate efectua sarcini mult mai grele. În primul rând, pentru că are un braț mult mai mare, un buldoexcavator poate săpa la adâncimi mai mare și poate ajunge la distanțe mai mari. Brațul acestuia de excavare poate fi utilizat la mai multe activități, deoarece are numeroase atașamente care îi pot fi adăugate. Cupa frontală a acestuia este perfecta pentru încărcare.

Acțiuni care pot fi efectuate cu un buldoexcavator

Pentru cei care lucrează în construcții, în mod cert un buldoexcavator este un utilaj care nu are voie să lipsească. Este și normal dacă ne gândim la mulțimea de acțiuni care pot fi efectuate cu ajutorul lui: demolare, săpare, transportul materialelor și manipularea lor, compactarea, forare, piconare, reciclare asfalt, dezăpezire, tasare, amenajarea, dar și întreținerea terenurilor, dezvoltarea sistemului feroviar și multe altele.

Accesoriile unui buldoexcavator

Un buldoexcavator compact are parte și de numeroase accesorii pe care le poți folosi pentru ca acest utilaj să poată fi utilizat într-o mulțime de situații. Astfel, avem de a face cu cupe de excavare – diferite tipuri și dimensiuni, cupă de taluzare, placă de compactare, graifer, foreză, picon, nacelă, mulcher, lama dozer, freză și perie asfalt, furci, cupă mixare, măturători stradate și multe altele.

Eficiență maximă

Dacă stai și analizezi bine avantajele unui astfel de utilaj, cu siguranță ești convins că prețul acestuia este unul foarte bun. Este, de altfel, și unul dintre motivele pentru care cei ce lucrează în construcții îl preferă. Altfel spus, economisești bani frumoși cu ajutorul lui, pentru că înlocuiește cu succes multe alte echipamente mai scumpe, și de care nu ai nevoie permanent.

De asemenea, există posibilitatea să cumperi un astfel de utilaj second hand, sau poți închiria unul. Nu contează ce alegi: să-l achiziționezi de nou, second hand sau să îl închiriezi; este important să alegi un utilaj de bună calitate, care să amortizeze rapid investiția, să îți facă munca mai ușoară și, evident, să îți aducă o creștere a cifrei de afaceri a firmei tale.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide