Calculator timbru de mediu 2014

În 2014, la importul maşinilor, noi sau second hand, dar şi la tranzacţionarea maşinilor înmatriculate înainte de 2007, se percepe taxa auto 2014. Aceasta e, de fapt, taxa auto 2013 intrată în vigoare în 15 martie 2013 şi care e denumită Timbru de Mediu.

Principalele modificări ale faţă de taxa auto din 2012 ţin de diferenţierea maşinilor în funcţie de motorizare, cele cu motoare diesel fiind taxate mai scump decât cele pe benzină.

Apoi taxa auto 2014 trebuie plătit la noua înmatriculare şi de cumpărătorii maşinilor second hand înmatriculate înainte de 2007 şi pentru care nu s-a plătit taxa auto la momentul primei înmatriculări.

Noul calculator al taxei auto mai presupune şi o reducere a taxei pentru maşinile mai vechi, având norme de poluare Euro 2, Euro 1 şi non-Euro, acestea având cuantumul taxei auto mai redus decât în cazul taxei de poluare din 2012.

Nu în ultimul rând, maşinile electrice, hibride şi care sunt conforme viitoarelor norme de poluare Euro 6 sunt degrevate de plata timbrului de mediu.

VECHIUL CALCULATOR TAXĂ AUTO 2012

 

Din ianuarie 2012 a intrat în vigoare noua formă de calcul pentru taxa auto 2012. Principala modificare a noii taxe de poluare este reducerea cu 25% a cuantumului taxei auto.

Vor rămâne scutite de taxa auto maşinile cu motorizări conforme Euro 6, precum şi maşinile cu propulsie hibridă sau electrică, indiferent că vorbim de maşini noi sau maşini second hand. De asemenea, rămâne valabilă reducerea de 25% pentru motoarele diesel dotate cu filtru de particule.

 

Articole despre taxa auto