Camelia Potec, invitata emisiunii „Drumul spre Paris” by ProSport de joi, 9 mai

Autor: ProMotor 09 mai 2024 Comunicat de presă
Camelia Potec, invitata emisiunii „Drumul spre Paris” by ProSport de joi, 9 mai

Camelia Potec (42 de ani), campioană olimpică la înot și președintele FR de Natație și Pentatlon Modern, este invitata emisiunii Drumul spre Paris, realizată de jurnalistul Daniel Nazare.

Tema discuției a fost axată pe prezența sportivilor români la Paris 2024. Până acum s-au calificat doi înotători: David Popovici și Vlad Stancu.

Dar mai există posibilitatea să meargă și alți sportivi români din natație la marea competiție a lumii.

Camelia Potec a doborât de 11 ori recordul național în diferite probe, a stabilit un nou record european, în 2010, în cadrul campionatelor naționale ale Franței în proba de 1500 m liber și a participat la patru ediții ale Jocurilor Olimpice de vara.

După JO de la Sydney a început să se antreneze cu profesoară Doina Sava, iar în 2004, la JO de la Atena a obținut cel mai mare rezultat al carierei sale – titlul olimpic la 200 m liber.

Pentru JO de la Beijing, unde a stabilit trei noi recorduri naționale, Camelia Potec s-a pregătit, din 2007, și sub comanda francezului Philippe Lucas, fostul antrenor al vedetei înotului francez Laure Manaudou, multiplă medaliată olimpică, mondială și europeană.

Camelia Potec face parte din Comitetului Executiv al Federaţiei Europene de Nataţie, mandat valabil pentru perioada 2024-2028.

În ultimii doi ani, Federația Română de Natație şi Pentatlon Modern a organizat în ţara noastră competiții importante, precum Campionatele Europene de înot pentru juniori, Campionatele Europene de sărituri în apă pentru juniori (2022), Campionatele Europene de înot în bazin scurt pentru seniori (2023).

Emisiunea „Drumul spre Paris” este fi difuzată în fiecare joi, de la ora 19.00, pe site-ul ProSport.ro și pe canalul de YouTube.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Prosport



Comentarii
Inchide