Canotorul Florin Lehaci și cârmaciul Adi Munteanu sunt invitații emisiunii ,,Drumul spre Paris’’ de joi, 9 noiembrie, de la ora 19:00

Autor: ProMotor 08 nov. 2023 Comunicat de presă
Canotorul Florin Lehaci și cârmaciul Adi Munteanu sunt invitații emisiunii ,,Drumul spre Paris’’ de joi, 9 noiembrie, de la ora 19:00

Canotorul Florin Lehaci și cârmaciul Adi Munteanu sunt invitații emisiunii  ,,Drumul spre Paris’’, realizată de jurnalistul Daniel Nazare.

România, în componenţa Mihăiţă Ţigănescu, Ciprian Tudosă, Florin Arteni, Mugurel Vasile Semciuc, Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan, Ştefan Berariu, Florin Lehaci, Adrian Munteanu, a câştigat argintul în proba masculină de 8+1, acum 5 luni, la Campionatele Europene de canotaj de la Bled (Slovenia).

Florin Lehaci a moștenit pasiunea pentru canotaj de la sora să Ionela Cozmiuc – Lehaci, înainte de căsătorie, deja un nume al canotajului românesc, campioană mondială la dublu vâsle categorie ușoară în 2017, și participantă la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016.

La doar 25 de ani, Adrian Munteanu este primul cârmaci originar din Orșova care participă la Jocurile Olimpice, în proba de canotaj. Fostul junior de la CSS Orșova, este legitimat în prezent la CS Dinamo București.

Munteanu a explicat și care este rolul cârmaciului la canotaj: „Deși lumea poate zice că meritele aparțin de fapt doar celor care vâslesc, cârmaciul are un rol esențial. E un fel de antrenorul din barcă. Pe lângă faptul că trebuie să coordonez ca să mențin barca drept între culoare, trebuie să-i și încurajez pe băieți, să îi fac pe toți 8 să fie un întreg, să acționeze în același timp și același fel. Comenzile sunt foarte importante”.

Emisiunea ,,Drumul spre Paris’’ va fi difuzată în fiecare joi, de la ora 19.00, pe site-ul ProSport.ro și pe canalul de YouTube.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProSport



Comentarii
Inchide