Fosta mare atletă română Constantina Diţă este invitata emisiunii ,,Drumul spre Paris’’ de joi, 11 aprilie, de la ora 19:00

Autor: Promotor 11 apr. 2024 Comunicat de presă
Fosta mare atletă română Constantina Diţă este invitata emisiunii ,,Drumul spre Paris’’ de joi, 11 aprilie, de la ora 19:00

Fosta mare atletă română Constantina Diţă, campioană olimpică la maraton în 2008, va fi invitata emisiunii Drumul spre Paris, realizată de jurnalistul Daniel Nazare.

Diță, care va fi prezenntă în studio joi de la ora 19.00, este ambasadoare World Athletics și organizează anual în Capitală Wizz Air Bucharest International Half Marathon.

Subiectul discuției va fi legat de participarea sportivilor români la Jocurile Olimpice, deocamdată doar cu 4 atleți calificați. Marea campioană va vorbi și despre problemele interne ale acestei discipline sportive, frământată de mai multe scandaluri.

Gorjeanca a intrat in Cartea Recordurilor ca fiind cea mai în vârstă campioană olimpică la maraton din toate timpurile, gorjeanca fiind cu opt ani mai în vârstă decât deţinătoarea fostului record, portughesa Rosa Mota, care avea 30 de ani când a câştigat titlul olimpic la Seul, în 1988.

Diţă a participat la opt ediţii ale Mondialelor de semimaraton şi a cucerit şapte medalii, fiind una dintre atletele cele mai galonate din istoria competiţiei. Dubla sa victorie de la Edmonton, din 2005, când a luat titlul atât la individual, cât şi cu echipa, rămâne una dintre referinţele carierei.

La Maratonul de la Londra din 2005, la 4 ani după ce s-a stabilit în SUA, Constantina Diță a obținut locul doi, stabilind un nou record național cu timpul de 2 ore 22 de minute și 50 de secunde.În același an a câștigat medalia de bronz la Campionatul Mondial de la Helsinki, două medalii de aur la Campionatul Mondial de Semimaraton și locul doi la Maratonul de la Chicago, îmbunătățind recordul național cu timpul de 2 ore 21 de minute și 30 de secunde. Această performanță a rezistat 17 ani, până când Joan Chelimo a doborât recordul în 2022.

România a avut pentru prima dată reprezentanți în întrecerile olimpice atletice în 1928, la JO de la Amsterdam, absentând până în prezent doar de la edițiile JO din 1932, 1940, 1944 și 1948.

Emisiunea ,,Drumul spre Paris’’ este fi difuzată în fiecare joi, de la ora 19.00, pe site-ul ProSport.ro și pe canalul de YouTube.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide